Výstavba hrubé stavby-štíty, střecha, vnitřní příčky, rozvody topení a vody.

Autor: Petr a Radka (5 příspěvků)
30. 7. 2009
1 komentář
Výstavba hrubé stavby-štíty, střecha, vnitřní příčky, rozvody topení a vody.
Příspěvek stavebníka
Od 25.03.2009 pokračovali dále práce na výstavbě hrubé stavby, prováděla se výstavba štítů, pokračovala tvorba obvodových zdí, které jsou tvořeny OSB deskami a polystyrénem. Mezitím co tesaři pilně pracovali, vybrali jsme s manželkou co si dáme jako střešní krytinu na střechu. Nakonec jsme se rozhodli pro značku TONDACH, Hranice 11, černá glazura Amadeus.

Pokládku třešní krytiny včetně laťování jsme si prováděli sami. Jo a nesmím zapomenout na plechování na střechu. Máme Lindab černé barvy, hrozný problém ho byl sehnat, nakonec přes strejdu, který nám to také naohýbal jak mu to pantáta nakreslil. Také svépomocí. V přízemí jsem přitom ještě mezitím položil s pantátou protiradonovou izolaci. Předtím jsem to řádně natřel penetralem, abych to dobře přilnulo k betonu. Na začátku měsíce dubna 2009 přijeli pánové ohledně horní terasy, aby na ní položily Fatrafol, měli to za půl dne hotové.

Také jsem si postavil vedle rozvodné skříně elektroměrný sloupek. No zedník asi nikdy nebudu, ale zatím to stačí, stejně to pak budu dodělávat, až se bude dělat plot. Když jsem měl dole položenou hydroizolaci tak přijeli topenáři a vodaři a začali natahovat trubky. Za dva dny hotovo. Táta ještě strojem vyhloubil příkop pro přípojku od studny do domu a studnaři pak položili trubku jak do studny tak k domu. Co se týče spotřeby peněz, tak některé věci placeny z hypotéky, některé z vlastních zdrojů. Níže proto bližší vysvětlení :

Výše popsané práce byly hotové do 07.06.2009. Mezitím bylo tedy již prostavěno celkem 1.257.169,-Kč. včetně základové desky. Co se týče čerpání hypotéky, tak bylo zatím pro tyto operace uvolněno celkem 1.800.000,-Kč.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Radka
Petr a Radka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací