Šalování a betonování stropu

Autor: David a Verča (11 příspěvků)
Kategorie: Strop
7. 9. 2009
1 komentář
Šalování a betonování stropu
Příspěvek stavebníka
Na šalování stropu jsem měl doporučenou od švagra jednu partu z vedlejší dědiny. Zavolal jsem jim, domluvili se na ceně a termínu a bylo to. Veškerý materiál na tuto práci jsme dovezli na vlečce od traktoru (byla úplně narvaná). Další den došla parta 4 lidí a za dopoledne měli hotovo.

Druhý den jsme nastoupili s tchánem pokládat armaturu.Měli jsme co dělat, protože na sobotu byl objednaný mix s betonem B25 a jeřáb z bádíí. No a ona byla středa a to nebyl ještě ani vyzděný věnec a to jsme makali od nevidím do nevidím celé 3 dny. Vše se stihlo akorát, ani jsme necítili ruky a nohy z ohýbání a klečení.

V sobotu dorazil na výpomoc můj otec a švagr, takže celkem 4 lidi. Jeřáb dojel v 7:30, akorát se nachystal a přijel první domíchávač se 7 kubíky, nasypali jsme do domíchávače asi 4 pytle takzvaných drátků pro zpevnění betonu, supr věc. Do bádie se vlezl pouze půlkubík, takže lítal jeřáb co mohl Praga V3S AD80. Betonovat jsme začali lehce po osmé,mělí jsme dokonce i 2metrovou motorovou lištu, ale nakonec jsme ji nepotřebovali (jo výška stropu byla 15 cm) no a pro zhutnění betonu jsme měli půjčenou takzvanou šulinu, vibrátor nebo tak nějak. Parádní věc. Strop byl hotový před 11 hodinou, zbyl mi ale asi kubík betonu a co s ním?

Tak jsme ho plácli na přejezd(náš mostek)Strop jsem nechal zašalovaný 4 týdny a pak jsme to sundali no a byl na světě.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Verča
David a Verča (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací