Sřecha

Autor: Honza a Petra (13 příspěvků)
9. 3. 2009
0 komentářů
Sřecha
Příspěvek stavebníka
Kluci makaj na krovu celkem dobře, vypadá to bez větších problémů. Problém je jediný, ale ne na jejich straně, že se nestihne dodělat střecha do konce roku, takže to vypadá, že bude dodělaná behem prvních dvou týdnů v lednu. No už aby to bylo.

20.12.2008 - sobota - montáž věncovek Na sobotu jsem se rozhodl, že dodělám jednu řadu cihel nad zádveří, aby byl sklon malé stříšky do zahrady. Chládek to odmítl už dělat a první jeho reakce byla, jestli jsem se už díval na jeho další vyúčtování. Takže jsem se domluvil s tátou, koupil jsem věncovky, maltu, fanku, zednické lžíce a velký vědro na rozdělávání malty. Začali jsme kolem půl 11 a v půl 3 odpoledne bylo hotovo. Myslím, že se nám to celkem zdařilo. Více fotek je v galerii.

27.1.2009 - úterý - nové info Tak po měsíci jsem se odhodlal a našel čas napsat, jak pokračujeme s našim domkem. Zima byla celkem krušná, napadl sníh, v zaječicích kalamita jak na Sibiři, centimetry tři a u muzea čtyři :o), toť Nohavica :o). V zaječicích sněhu bylo hodně, napadalo to do baráku. Střechu nestihli dodělat, takže na stropě druhého patra bylo tak 30 cm sněhu, který zmrzl a jak rozmrzával, tak se to prosakovalo skrz stropy do prvního patra a pak do přízemí. No nic moc, ale je fakt, že barák je kompletně promrzlej. No začátkem ledna začali dodělávat laťování a začali zakrývat střechu fólií. Elektrikář měl připraveny kompletně všechny díry a vysekávání ve zdi a jel na dovolenou. Mezitím, nastoupila již parta na pokládání střešních tašek a šlo jim to vcelku od ruky. Já jsem odjel služebně do Itálie a když jsem se po čtyřech dnech vrátil, a jel na stavbu, barák jsem nepoznal, protože již byl skoro před dokončením střešních tašek. Dneska mi chlapi volali, že střecha je hotová, takže jsem nelenil a zajel jsem se tam hne podívat a vyfotil jsem to. Jo jinak máme v Zaječicích prasečí rodinku divočáků. kterou se mi podařilo vyfotit. Je jich celkem 13 a jsou to celkem cvalíci. Jinak elektrikář načerpán silou z dovolené již natahal kabely a pomalu to bude mít připravené. Poslal jsem také 2 poptávky na www.epoptavka.cz, jedna na vylévané betonové podlahy anhydryd a druhou na kompletní montáž podlahového vytápění. Tento web je opravdu výborný, specifikujete poptávku, odešlete a oni sami za Vás pošlou přímo firmám zabývající se danou profesí či službou co poptáváte. Na lití podlah mi během týdne přišlo 25 nabídek a dneska jsem zadal tu podlahovku a do teď již mám 4 nabídky. Je to super služba. Jo málem bych zapomněl, okna jsou již ve výrobě a vypadá to zatím dobře. Termín montáže oken je předběžně mezi sedmým až třináctým únorem. Zítra budu volat chlapíkovi na hromosvod, že můžou dorazit. Máme už také vybranou firmu na zabezpečovačku a televizní a rozhlasový rozvod. Kabely pro počítačovou síť si rozvedu sám do každého pokoje nahoře a všechny kabely mi budou končit nahoře v pracovně. Dva kabely také dám dolu do obývacího pokoje. Tak to je zatím vše, více již v tuto chvíli na TN.CZ . Pro webový portál www.satrapa.cz Honza Satrapa :o)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Petra (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama