Nabíjení palubek na krokve

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
19. 11. 2009
0 komentářů
Nabíjení palubek na krokve
Příspěvek stavebníka
7.5.2009 jsme začali s nabíjením palubek na krokve. Nejdříve jsme si kolem celé střechy pobili palubky první řady. Dali jsme přesah 3 cm za krokve. Šlo to celkem dobře akorát menší problém nastal v rozích, kde jsme se špatně dostávali po žebříku a také proto, že se museli v každém rohu palubky dořezávat šikmo k sobě. V dalších řadách už takový problém nebyl, protože spoje v rozích budou viditelné jen u prní předsazené řady.

Dále jsme pokračovali 9.5.2009, kdy jsme na to byli tři. Jelikož krokve nebyli úplně přesné (nebylo to nejhorší) tak palubky při délce 4m do sebe špatně zapadali. Museli jsme je nabíjet po kouskách a ve dvou. Sám bych je jen těžko nasazoval. Po třech řadách se to zlepšilo a šlo to úplně v poho. Palubky jsem měl třidy C a tak ani ty nebyli nejpřesnější. Po nabití to ale nejde vůbec poznat.

10.5.2009 Jsme dokončili dvě strany. Nabíjeli jsme to jen sami s manželkou a šlo to pěkně. Nemuseli jsme už na to používat žebřík, protože jsme na to dosáhli z patra. Dost to usnadnilo práci, neboť mě už nebavilo skákat stále po žebříku :). Sice nás na chvilku vyhnal liják, ale stihlo se to.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací