Příprava palubek do podhledu+nátěr krovu

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
8. 9. 2009
0 komentářů
Příprava palubek do podhledu+nátěr krovu
Příspěvek stavebníka
25.4.2009 - jsem začal s nástřikem palubek, které jsem přivezl ve čtvrtek 23.4.2009, kdy nebylo moc dobré počasí na stavění krovu, a tak jsme si dali s tesaři den pauzu. Ani mi to nevadilo, protože jsem si přivezl již zmíněné palubky a vybrali jsme si s manželkou barvu na podhledy. Nakonec jsme vybrali TEAK od SADOLINU.

Nejdříve jsem palubky rozložil na zahradě vedle sebe a začal s postřikem proti plísní a dřevokaznému hmyzu. Stříkal jsem to ADOLITEM. Šlo to velmi rychle a taky to velmi rychle schlo. Udělal jsem dva silné nástřiky a jeden více zředěný, protože to při stříkání velmi rychle ubývá J. Při nanášení postřikem se má ředit 1:6 a udělat 3 nástřiky. Ředil jsem to vodou z potůčku, který mi teče přes zahradu. Tam jsem zakopal stavební vědro a beru od tud vodu. Je to vlastně přepad ze studny, která je nad mým pozemkem, a která se nevyužívá. Nakonec jsem spotřeboval 7L ADOLITU. Dneska bych měl postříkat všechny palubky a zítra začnu s nátěrem barvy.

Ráno 30.4.2009 jsme s manželkou donatírali palubky, které jsme natřeli 2x. Postavil jsem dvě přepravky na proti sobě, na které jsem pokládal palubky a natíral je. Potom jsem je pokládal na připravené místo vedle sebe, aby mi pěkně uschla barva a mohl se dávat druhý nátěr. Někteří palubky nebo desky prvně nabijí na krovy a potom natírají. Já to už dělal na domě u rodičů manželky a není moc příjemné stále máchat štětcem nad hlavou a čekat, kdy na vás kapne barva. Proto jsem se rozhodl je natřít na zemi a natřené je potom nabít na krovy. Po natření palubek jsme se chytli natírání krovu. Natírali jsme ho ze žebříku a celkem to šlo. Akorát v rozích nešel moc dobbře opřít žebřík a tak to šlo hůř.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací