Příprava stropu

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
Kategorie: Strop
6. 3. 2009
0 komentářů
Příprava stropu
Příspěvek stavebníka
Po dostavění obvodových a vnitřních nosných zdí jsem se pustil do montáže stropu. Podle sdělení zedníků, se kterými jsem stavěl nosné zdivo to zvládne skoro každý a je zbytečné je platit. Je pravda, že to nakonec nebylo tak složité, ale dalo to spoustu práce.

Nejdříve jsme si vyrobily nájezdní plošinu, abychom mohli pohodlně chodit do vrchního patra. Potom jsem začal shánět stojky, kterými podepřu stropní nosníky JISTROP. Domluvil jsem se s místním hajným, na odebrání stojícího dřeva z lesa. Označil mi cca 45 menších stromů v hustém lese, který zřejmě stejně potřeboval prořezat. Zaplatil jsem 19 korun i s fakturou. Od místa stavby to nebylo zas tak daleko a tak jsme si to přivezli sami. Kácení stromů a následný pořádek, který jsme musely udělat v lese mi zabral dva dny práce. Po přivezení stojek pod nosníky jsem objednal místní jeřáb. Jeřábník byl velmi ochotný a šikovný. Stropní nosníky jsme nahoru dostali pomocí tohoto jeřábu. Četl jsem, že hodně lidí nosníky nosí nahoru sami, ale to bych je chtěl vidět. Já mám nosníky dlouhé 5,25 a 6,25 m a jsou opravdu dost těžké a ještě snimy chodit po zdech a ukládat je ...... Jeřáb mě vyšel na 2400kč a za dopoledne bylo hotovo. Pod nosníky jsem ještě dal bitumenovou fólii aby nezatýkalo tolik cemento do nosných zdí. Nosníky jsem kladl tak, že jsme položili první nosník a dali vložku MIAKO na obou koncích. Tak jsme pokračovali až na konec a zbytek MIAKA jsme museli dořezat.

Když už byly stropní nosníky podstojkované (což dalo dost práce) začali jsme s kladením stropních vložek MIAKO. Tohle je dosti jednoduchá manuální práce. MIAKA se kladou prostě vedle sebe. Menší problém nastal ve chvíli, když jsme zjistili, že ani MIAKO vložky nejsou shodné. Opět vložky z jiného závodu byly nepatrně širší i vyšší. Nebyl by to takový problém, kdyby jsme nedělali rozteče nezi nosníky podle meších miako vložek. Tyto nosníky jsme podstojkovali a když jsme chtěli dát jinou vložku ouvej. Nevešla se tam. To znamenalo nosník nadzvednout a posunout. To až takový problém nebyl, ale stojky které držely tyto nosníky začali vypadávat. Opět SLÁVA HELUZU. Nakonec jsme všechny vložky usadili. Po uložení stropu jsme začali pracovat na věnci. Jelikož mi přivezli více stropních nosníků JISTROP 6,25 m použil jsem je místy jako věnec. Ve zbývající části věnce jsem potom navařil armovací drát průměru 10mm, který jsem si připravil na zemi a na horu vynesl. Takto složený věnec jsem pak po celém obvodu svařil dohromady. Delší nosníky 6,25 jsem vystužil armovacími dráty o průměru 12mm a délky 6m. Do každého nosníku jsem dal 2 dráty. Armovací drát mě vyšel na cca 6 200kč. Po svaření věnce a umístění na místo jsem začal vyzdívat věnec věncovkami (použil jsem cihly HELUZ 6,5cm, které jsou stejně velké jako věncovky.) Po vyzdění věnce jsem za věncovky uložil 10 cm široký a 25 cm vysoký polystyrén, abych eliminoval tepelné mosty. Po uložení plystyrénu jsem přichitil drátem věncovky k věnci, aby je tlak betonu nevytlačil. Před pokládáním kari sítí jsem musel zhotovit bednění na komín a pro výstup do podkroví. Po zhotovení tohoto bednění jsme začali ukládat kari síta. Kari síta jsem volil o průměru 4 x 15 x 15. Tyto kari síta vyšli asi na 6500 kč. Po položení kari sít se už čekalo jenom na domíchávač se Schlingem.

Archivní článek: září 2008

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama