Jaká je skutečná životnost venkovního stínění?

Autor: Minirol.cz (4 příspěvky)
13. 6. 2018
0 komentářů
Jaká je skutečná životnost venkovního stínění?
Příspěvek stavebníka
Toto jsou otázky, které si při výběru vhodného stínění jistě kladete i vy. Nač také kupovat výrobky, které musíte za chvíli vyměnit. Pojďme se podívat, jak je na tom s odolností stínící technika značky Minirol, kterou vyrábí společnost Building Plastics se sídlem ve Velké Bíteši.

Vnější vlivy jako velký nepřítel stínění

Je pochopitelné, že v ohrožení jsou hlavně venkovní stínící prvky. Před vnějšími vlivy je nechrání žádné okno a jsou vystaveny přímému slunečnímu záření. Vítr, déšť, sníh, teplotní změny. To všechno může negativně působit na jejich vzhled a životnost.

  • Screenové clony patří k moderní látkové stínící technice. Mezi jejich výhody patří skutečnost, že i když jsou zatažené, neztrácíte kontakt s okolním světem. Screenové clony se vyrábějí z kvalitní textilie tkané ze skelných nebo polyesterových vláken potažených PVC, což zajišťuje jejich vysokou odolnost a barevnou stálost. Pokud máte strach ze silného větru, tak lockscreeny (screenová clona upevněná v bočních vodících lištách) bezpečně odolají větru o rychlosti až 90 km/h. Stále se však jedná o tkaninu, kterou je možné proříznout.
  • Venkovní rolety se na rozdíl od screenů skládají z pevných lamel upevněných v bočních vodících lištách. Už to jim dodává na bytelnosti. Výrobce navíc uvádí, že se jedná o typ bezpečnostního prvku, který výrazně ztíží přístup zlodějům do domu. Takže možnost mechanického poškození způsobeného běžným používáním je skutečně minimální. Také testování rolet vůči mrazu a vlhku neprokázal vliv počasí na jejich životnost.
  • Sítě proti hmyzu jsou na tom velice podobně jako screenové clony. Už ze své podstaty nepustit do domu obtížný hmyz jsou vždy upevněné po celém obvodu okna nebo dveří, což jim dodává odolnost proti povětrnostním podmínkám. 

Garance životnosti

Značka Minirol si zakládá na kvalitě zpracování svých produktů, což dokazuje automatickou zárukou s délkou 5 let. U textilií screenových clon uvádí při správném používání neomezenou životnost. A to je nakonec to nejdůležitější. Správné používání a péče může výrazně prodloužit vzhled stínidel.

Reklama

Galerie

Jaká je skutečná životnost venkovního stínění?Jaká je skutečná životnost venkovního stínění?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Minirol.cz (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama