Poznejte přednosti venkovního zastínění oken screenovými clonami

Autor: Minirol.cz (4 příspěvky)
15. 10. 2017
0 komentářů
Poznejte přednosti venkovního zastínění oken screenovými clonami
Příspěvek stavebníka
Screeny jsou typem venkovního stínění, který umožňuje regulovat světlo a současně uživateli zachovává kontakt s okolím. Díky speciální tkanině je snadné i větrání, při kterém nemusíte mít obavu z prachu, nečistot nebo hmyzu. Zatemňovací rolety se proto hojně používají na malá okna, velké prosklené plochy, pergoly i zimní zahrady.

Typy screenových rolet proti slunci a jejich montáž

V nabídce značky Minirol najdete tři typy clon, které se liší konstrukcí, vzhledem na fasádě, instalací i vhodností pro různé fáze rozestavěnosti stavby.

Roleta s krycím boxem

Jde o řešení, které si můžete pořídit na okna hotových i rozestavěných budov. Screenová tkanina se navíjí do viditelného boxu, který je umístěný před oknem. Díky tomu je montáž stínění velice jednoduchá a lze provést v jakékoli fázi rozestavěnosti budovy s minimálním stavebním zásahem.

Roleta se zaomítacím boxem

U novostaveb a rozsáhle rekonstruovaných budov je vhodné screen clony umístit do zamítacího boxu skrytého pod fasádou. Tato varianta přitom nabízí hned několik způsobů montáže. Ty závisí na projektantovi a použitém stavebním systému pro obvodové zdi.

Reklama

Roleta v roletovém překladu

Výhradně pro novou výstavbu se hodí zabudovat zatemňovací rolety do nosného překladu, který mimo jiné plní funkci navíjecího boxu. Do hrubé stavby se nejprve umístí samotný roletový překlad, zajistí se přívod elektřiny a poté se nainstaluje samotný screen. Poslední krok je navíc možný kdykoli po dokončení stavby.

Galerie

Poznejte přednosti venkovního zastínění oken screenovými clonamiPoznejte přednosti venkovního zastínění oken screenovými clonamiPoznejte přednosti venkovního zastínění oken screenovými clonami
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Minirol.cz (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací