Imitace cihel frčí… použijte je na fasádu, plot či do zahrady!

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
Kategorie: Zateplení fasády
3. 8. 2017
0 komentářů
Imitace cihel frčí… použijte je na fasádu, plot či do zahrady!
Příspěvek stavebníka
Vystupte se svým domem z davu! Barevné fasády jsou minulostí, pokud toužíte po originalitě, s lícovými cihlami jí dosáhnete! Vedle jedinečného designu disponují i špičkovou kvalitu, kterou ocení i ti nejnáročnější zákazníci. Mezi nesporné výhody lícových cihel Terca Wienerberger patří také vysoká pevnost, mrazuvzdornost a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Díky těmto vlastnostem se fasáda stává téměř bezúdržbovou a Vy tak máte na několik desítek let o starost méně.

Použití lícových cihel je všestranné, hodí se nejen na fasádu domu nebo plot, ale také k obezdění krbu, do interiéru a neposlední řadě k vytvoření originálního zahradního díla. Originalita a jedinečný vzhled jsou další vlastnosti, které lícovým cihlám nelze upřít. V nabídce je široká škála barev a druhů, které nám umožní vytvořit unikátní fasádu domu, krb, plot či zahradní zídku. Skvěle se dají kombinovat s dalšími prvky a materiály jako jsou dřevo, omítka nebo kámen. Navíc se jedná o stoprocentně přírodní materiál bez chemických přísad a barviv, takže nehrozí, že by cihly časem "ztratily" svou barvu nebo byly ekologicky závadné. Možností použití lícových cihel je opravdu spousty.

Imitace cihel frčí… použijte je na fasádu, plot či do zahrady!

Lícové cihly Terca se podle způsobu výroby dělí na cihly lícové ražené a tažené: Lícové cihly ražené se vyrábějí, jak už název napovídá, ražením hlíny do formy. Ta se předem vysype pískem, který pak na cihle vytvoří její jedinečnou strukturu a barvu. Každý kus je proto originál, s více či méně zvrásněným povrchem. Následně se suší a vypalují při vysokých teplotách ve speciálních pecích. Lícové cihly ražené mají vždy 4 pohledové strany a vyšší nasákavost (až 18%), která nikterak nesnižuje jejich odolnost vůči mrazu a dešti. Lícové cihly tažené se vyrábějí tažením hlíny ze šnekového lisu a řezáním na jednotlivé kusy. Touto formou výroby vznikají cihly s přesnými rozměry a pravidelnými tvary. Jejich povrch je hladký nebo s jemným reliéfem. Vyrábí se děrované nebo plné a mají 3 pohledové strany. Právě kvůli způsobu výroby mají vyšší pevnost v tlaku a nižší nasákavost (6-12%). Speciálním typem jsou potom tzv. Klinker cihly, které mají nejnižší nasákavost (do 6%) a jsou typické svým zvonivým zvukem. Další velice rozšířenou variantou použití lícových cihel ve formě obkladů jsou obkladové pásky Terca: Obkladové pásky představují jednodušší variantu, jak dosáhnout vzhledu pravé cihlové fasády. Používají se zejména tam, kde již nelze cihly z technologických důvodů použít nebo při rekonstrukcích. Jsou skvělou variantou pro povrchovou úpravu zateplovacího systému. Vyrábějí se řezáním z lícových cihel, tudíž jsou totožné se sortimentem cihel. Jejich tloušťka se pohybuje v rozmezí 23-25 mm, takže jsou prostorově nenáročné a dají se použít téměř kamkoliv. Cihlová dlažba Penter V sortimentu jedinečných cihlových výrobků nesmíme opomenout cihlovou dlažbu. Ta je stejně jako lícové cihly mrazuvzdorná, takže je ideální na terasy, chodníky, příjezdové cesty. Vysoká pevnost je další z jejich nesčetných vlastností, proto je vhodná pro pojezdové plochy, příjezdové cesty a před garáže. Cihlová dlažba je stálobarevná a odolná vůči nepříznivým klimatickým podmínkám. Dlažba se lepí do malty nebo klade do písku. Při pokládce do pískového lože může voda snadno odtéci podložím a dlažba zůstane rozebíratelná. Opět zde platí, že se nemusíte obávat vyblednutí barvy, jako tomu bývá u například betonových dlažeb, takže se můžete ze své terasy či chodníku radovat celý život. Díky Terca lícovým cihlám a cihlové dlažbě Penter si každý může dopřát trochu luxusu, díky němuž se bude vracet domů ještě raději než dříve… Více informací na www.terca.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku