Žaluzie: Řešit jejich pořízení už při stavbě?

Autor: Labona.cz (9 příspěvků)
16. 6. 2017
0 komentářů
Žaluzie: Řešit jejich pořízení už při stavbě?
Příspěvek stavebníka
Žaluzie jsou skvělým pomocníkem do domácnosti. Umožňují nám si po ránu v klidu přispat a nenechat se probouzet slunečními paprsky, zajistit si dostatek soukromí…Zkrátka vpustit světlo do bytu, jen když se nám to hodí. Kdy řešit jejich pořízení?

Žaluzie a rolety dokážou pořádně zvýšit životní komfort. Kromě toho, že umožňují libovolnou regulaci slunečního svitu, zabraňují také vstupu horka a umožňují šetřit na energiích. Při jejich výběru proto uvažujeme nejen o typu a designu, ale také o jejich umístění a ve které fázi stavby si je pořídit.

Výhody venkovních žaluzií

Venkovní žaluzie účinně chrání okno před větrem a vnějšími nepříznivými vlivy a také před hlukem z ulice. Velice snadno se udržují a skvěle s nimi také doladíte celkový vzhled domu. Venkovní stínící technika je dražší než ta vnitřní a proto je nutné si dobře promyslet, co přesně od stínění očekáváte. Venkovní žaluzie jsou nejoblíbenější variantou, protože si můžete libovolně regulovat intenzitu světla naklápěním jednotlivých lamel. Pokud chcete úplně zatemnit místnost, vyplatí se vám spíše pořízení rolet.

Vnitřní žaluzie

Vnitřní žaluzie jsou levnější a můžete si vybrat z daleko více různých druhů. Kromě klasických hliníkových žaluzií můžete zvolit také elegantní dřevěné, které jednoduše sladíte s nábytkem. Velký výběr existuje i napříč roletami, velice oblíbené jsou rolety látkové, u kterých si můžete vybrat ze široké nabídky barev a vzorů. Popularita narůstá také u žaluzií typu plissé, originální textilie s uměle vytvořenými záhyby, kterou naleznete i ve dvoulátkové variantě, které můžete libovolně měnit. Tak, aby vás stínění jen tak neomrzelo.

Reklama

Výhody vnitřních žaluzií

Kromě designu a praktičnosti mají interiérové žaluzie ještě jednu výraznou výhodu. Můžete si je namontovat sami, i když třeba nejste úplně zruční. A to v jakékoliv části stavby. Pokud si vyberete žaluzie online a zaměření a montáž zkusíte sami, můžete ušetřit až 50 - 70% nákladů. A přitom je to velice snadné. Pro zaměření i montáž existuje mnoho konkrétních návodů písemných, obrázkových i video návodů. A s nimi je to hračka!

Galerie

Žaluzie: Řešit jejich pořízení už při stavbě?Žaluzie: Řešit jejich pořízení už při stavbě?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Labona.cz (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací