3. FÁZE - Hrubá stavba

Autor: Emax (6 příspěvků)
19. 3. 2017
11 komentářů
3. FÁZE - Hrubá stavba
Příspěvek stavebníka
Tak jsme se prokousali do fáze dokončení hrubé stavby a 23.2.17 nám nainstalovali okna. Dům je konečně zvřený a konečně to vypadá jako opravdový dům. Počasí nám přálo až na leden kdy se kromě tašek na střechu nedělalo nic, zato do prosince a v únoru jsme si mákli, protože to počasí dovolovalo.

Na laťování, folie, tašky a okapy jsem si pozval odborníky, šlo jim to dobře. Byl jsem překvapený, když jsem tyto práce poptával, jak velký rozptyl je v době instalací. Mě to instalovali cca 5-6 dní (kvůli mrazu a brzké tmě nebyli na střeše celý den), ale dostal jsem i nabídku s instalací 3 týdny! Tu jsem přirozeně nevyužil, nechci aby se mi řemeslníci na stavbě objevili na den, jeli jinam a pak se zase vrátili a tak pořád dokola....

Dlouho jsem zvažoval z čeho udělat podbití přesahu střechy, nakonec zvítězila cementotříska, chci totiž mít fasádu až za okap a pokud možno nic nenatírat, ikdyž mi bylo řečeno, že se tady tak často nenatírá, protože na to neprší a nesvítí sluníčko. Následně jsem pozval kominíky na instalaci fasádního komínu od Schiedelu, volil jsem kvůli jednoduchosti instalace (cca 2 hod.) a hlavně hvůli zvhledu.

Antikorová nadstřešní část je k tmavé střeše pěkná, jen komín nechám prodloužit aby vyšel až nad hřeben, nyní je trochu pod. No a finále jsou již zmiňovaná okna od Othermu s trojsklem.

Okna jsem vybíral podle možností dané firmy, termínu dodání a přístupu jejich obchodníka - když se tak zamyslím, vlastně ani jiná možnost nebyla. Ostatní buď neochotní, už se neozvali nebo byli překupníci a rozmlouvali co ostatní nabídli.

Teď se pouštíme do fáze rozvodů, stropů a zaplatil jsem zálohu na tepelné čerpadlo IVT a podlahovku....

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací