Zdění bez zateplení? Ptejte se po PORFIXu!

Autor: PORFIX (16 příspěvků)
Kategorie: zateplení domu
2. 3. 2017
0 komentářů
Zdění bez zateplení? Ptejte se po PORFIXu!
Příspěvek stavebníka
K rozhodnutí o novém bydlení obvykle nevede umetená pěšinka. To ví každý stavebník. Přesto je možné vyhnout se zbytečným zatáčkám. Stačí ještě před prvotní úvahou „jak bude náš dům vypadat“ prodiskutovat doma i s odborníky „z čeho náš dům postavíme“.

Co fungovalo tátům a dědům

Zkuste se v okolí poptat, co pro stavbu domu použili sousedé, známí nebo spolupracovníci. Více než polovina uvede některý z typů tvárnic. A ti, kteří sází na domácí výrobce s tradicí, jmenují konkrétně pórobeton. Univerzální stavební materiál s celou řadou inovací má na kontě tisíce bytových jednotek i stovky občanských, průmyslových a zemědělských staveb. Dnešní nároky na zdravé a kvalitní bydlení jsou samozřejmě vysoké. Požadavkem investorů je využít materiál, se kterým se dobře pracuje, je dostupný za přijatelné ceny a snižuje spotřebu energie potřebné k vytápění objektu. Takže pórobetonové tvárnice na bázi křemičitého písku zůstávají na českém i slovenském stavebním trhu pořád jedničkou.

Když je půl metru totéž co skoro čtyři

Současný komplexní stavební systém PORFIX kombinuje skvělé fyzikální vlastnosti pískového pórobetonu (nehořlavost, inertnost, nízká objemová hmotnost) s vynikajícími tepelně-izolačními parametry. Tvárnice PORFIX PREMIUM P2-400 dokonce dosahují takových hodnot, že umožňují použití pro stavby nízkoenergetických a pasivních domů. Izolační schopnosti prémiového PORFIXU odpovídají už při tloušťce 375 mm (bez zateplení) zdivu z plných cihel o tloušťce 3 600 mm. Pro srovnání – aby běžné zdivo z plných cihel tloušťky 450 mm vykazovalo srovnatelné tepelně-izolační vlastnosti jako PORFIX PREMIUM P2-400, muselo by být zatepleno polystyrenem o tloušťce minimálně 150 mm.

Udržte si teplo doma, bez dalších nákladů

Obvodové zdivo z PORFIX PREMIUM P2-400 zajistí tepelnou pohodu v místnostech, zvyšuje kvalitu bydlení a samozřejmě také hodnotu nemovitosti. Vše podtrhuje fakt, že při stavbě s PORFIXem můžete zapomenout na polystyrenové zateplení. Ušetříte čas i peníze. Komu řeknou víc čísla, tady jsou: Součinitel tepelné vodivosti ? u produktu PORFIX PREMIUM P2-400 je 0,083 W/mk. PORFIX PREMIUM P2-400 splňuje v tloušťce 375 mm nejen požadavek, ale i doporučení normy pro obvodové zdivo nízkoenergetických novostaveb. Stavby z PORFIX PREMIUM P2-400 o tloušťce 500 mm vyhovují doporučení normy pro obvodové zdivo pasivních staveb. Díky kvalitnímu obvodovému zdivu neutíká teplo do okolí. Dům může využívat pasivní tepelné zisky, a vám se snižují nároky na vytápění. Homogenní pórobeton má ve všech směrech stejné vlastnosti, proto není potřeba řešit například tepelný most mezi základy a patou zdiva. Vyhnete se dalším investicím, které by byly nutné v případě použití jiných materiálů, například na pořízení pěnového skla.

Reklama
Zdění bez zateplení? Ptejte se po PORFIXu!

Stavební sezóna začíná u PORFIXu

První československé pórobetonové tvárnice byly vyrobeny před více než 50 lety v Zemianských Kostoľanech. Dnes je produkuje následovník společnosti – PORFIX CZ a.s., a to v trutnovském a ostravském závodě. V České republice lze komplexní stavební systém zahrnující tvárnice, příčkovky, překlady, U-profily, stropní nosníky a stropní vložky poptat u 848 prodejců. Ten, kdo staví s PORFIXem, může využít nadstandardní balík služeb zahrnující bezplatné poradenství, výpočet spotřeby stavebního materiálu, založení stavby, zapůjčení pásové pily a další. Stavba domu, chalupy, garáže nebo dílny je s PORFIXem hračka. Správnou volbou materiálu navíc ušetříte čas i finance. Poptejte se u PORFIXu !

Galerie

Zdění bez zateplení? Ptejte se po PORFIXu!
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
PORFIX (16 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.porfix.cz+420 800 900 366
Kladská 464, Poříčí 541 03 Trutnov
Poslat poptávku