Okna a vchodové dveře

Autor: Štěpán a Petra (4 příspěvky)
24. 6. 2016
7 komentářů
Okna a vchodové dveře
Příspěvek stavebníka
Okna a dveře jsme poptávali u 5 firem, všude jsme byli osobně a do pár dnů jsme dostali nabídky. Kupodivu jsme se rozhodli pro nejdražší nabídku, a to od Oknothermu, z důvodu dobrých recenzí od známých, co už od nich okna mají a taky z důvodu německého profilu Veka.

Jednání s Oknothermem bylo ok, až po montáži oken jsme narazili. Pár dní po montáži nám totiž přestaly fungovat ventilačky a my jsme chlapa z Oknothermu naháněli 5 týdnů, už nám docházely nervy..vždycky to byly sliby chyby. Doufejme, že seřizovače nebudeme potřebovat častěji.

Když konečně dorazil (v takový čas, že jsem musel odejít z práce dřív, protože jindy bych se ho prostě nedočkal), tak zjistil, že na oknech byly namontované větší kameny, než měly být. Už to tak dodali z výroby, takže to chlapy prostě jen namontovali a nedošlo jim, že je to špatně. Seřizovač to vyměnil za menší a od té doby žádný problém. Nechali jsme si dát zvenku i zevnitř oken parotěsné a paroprospusté pásky, z toho důvodu jsem před montáží oken musel natáhnout perlinku s lepidlem, aby to bylo připravené.

Co se týče barvy oken, dlouho jsme nad tím přemýšleli. Zvenku jsme se shodli na tmavém dubu, zevnitř jsme byli rozhodnuti pro Basaltgrau, ale v den podpisu smlouvy s Oknothermem jsme na internetu našli fotku s okny v barvě Silvergrau a měli jsme jasno. Smlouvu upravili, znovu vytiskli a my jsme šli spokojení domu. Do té doby jsme si totiž tou tmavší barvou Basaltgrau nebyli jistí, zas tak velké místnosti nemáme, tak jsme se báli, aby nám to tam tmavší okna neztmavovala a nezmenšovala prostor. 

Jinak na nás ve všech firmách koukali jak na blázny, že chceme jiný dekor zvenku a jiný zevnitř, nikdy se jim to prý ještě nestalo. :-). Ve Vekře nám to cenovou nabídku zvedlo o 30 000 Kč, u ostatních firem to bylo cca 5 % navíc a u Oknothermu jsme to usmlouvali bez navýšení.

Co se týká terasových dveří, tak jsme zvolili posuv, vyšel o cca 10 000 Kč víc, než klasika balkonovky. Co se týká vchodových dveří, a to hlavně designu, rozhodli jsme se pro levnější variantu, takže dělené dveře bez vnitřní výplně Perito, které by nás vyšly fakt o dost dráž. Okýnka ve dveřích jsme si navrhli podle sebe, někde jsme je takhle viděli a zdálo se nám to celkem originální, neokoukané. :-) a zvolili jsme zrcadlové sklo, takže dovnitř není vidět a zevnitř ven je (ovšem, když se v chodbě rozsvítí, má to opačný efekt).

Okna nám montovali 23. března 2016 a za pár hodin měli hotovo. 

Náklady

Název položkyCena
Perlinka + lepidlo
1 300 Kč
Okna s montáží
133 115 Kč
Celkem134 415 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Štěpán a Petra
Štěpán a Petra (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací