Obklady a dlažby

Autor: Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
4. 7. 2015
6 komentářů
Obklady a dlažby
Příspěvek stavebníka
Koupelny a WC Výběr obkladů po internetu jsme shledali jako utopii. Spousta barev, povrchů a na monitoru to vypadá jinak než ve skutečnosti. Vydali jsme se do několika studií (R+F koupelny, Koupelny Ptáček, Stavební keramika s.r.o., SIKO a možná další). 

Rozhodli jsme se, že si necháme udělat vizualizaci u dodavatelů R+F koupelny a koupelny Ptáček. V každém to byly úplně jiné obklady. Nakonec to vyhrál návrh od Koupelny Ptáček. Důvodů bylo více:

  1. podklady jsme poslali elektronicky a když jsme dorazili na schůzku, byl už vytvořený model místností a osazené obklady
  2. zvolené barvy obkladů jsme poskládali na schůzce podle naší představy
  3. obdrželi jsme cca 35 obrázků z vizualizace
  4. cenová nabídka vyšla o 15 tis. levnější

Naproti tomu u R+F jsme byli dvakrát. V návrhu chyběla spousta detailů. Líbil se méně. Obdrželi jsme jen 9 pohledů.  Cena se vyšplhala výš a tak bylo rozhodnuto. Malou koupelnu obložíme Concept 50/ BLOWN a velká bude Concept 100/BLOWN. Italský výrobce. Tuším, že Imolia. Kompletní obložení a spárování bylo v režii tchána. Myslím, že ho můžeme jenom chválit! Já jsem vyráběl SDK na WC, poličky pod umyvadla, obezdění vany a sem tam podrž, přines, sežeň a nakup.  Zatím nemáme usazená umyvadla, WC, baterie atd. Na to ještě nebyl čas, ale v zimě se na to vrhnu. Baterky máme od firmy RAF. Keramiku máme od firmy JIKA.  Vanu máme klasickou ocelovou smaltovanou. Těm plastovým moc nevěřím. Dodatečně jsem musel tahat kabel na její uzemnění. Kuchyň Obložení kuchyně probíhalo souběžně s obložením koupelen. Toto obložení jsme viděli ve studiu Stavební Keramika Řečany, ale nakonec pro nás bylo výhodnější objednat ho po internetu. Formát obkladů je 90 x 32 cm a tak jsme koupili pan tátovi dárek v podobě mega řezačky. Obývací pokoj Jelikož nemám dostatečnou důvěru k obkládání koupelen, pustil jsem se do obložení zídky mezi jídelnou a obývacím pokojem. Zde zvítězil štípaný betonový pásek Gibraltar od firmy INFAK.  U sloupku se provádělo řezání pod úhlem 45 stupňů a šlo to opravdu hodně pomalu. Obložení sloupku trvalo asi 40 hodin, přestože jsem měl na pokosové pile namontovaný diamantový kotouč. Složení jedné řady zabralo minimálně půl hodiny.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Baterie, sprchy, hadice, bidetové sprchy, držáky
16 590 Kč
Geberity a příslušenství
12 111 Kč
Umyvadla, WC a vana
14 425 Kč
Obklady a dlažby do koupelen, 2 x dveře do sprchového koutu, 2 x otopný žebřík, lepidlo, spárovačka, hliníkové lišty
82 000 Kč
Návrh Koupelny R+F
3 000 Kč
Celkem128 126 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Majkííí a Kačka
Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama