Omítky a okna

Autor: Míša a Radek (14 příspěvků)
4. 5. 2015
25 komentářů
Omítky a okna
Příspěvek stavebníka
Omítky za čtyři dny. Rychlá a skvěle provedená práce, aneb o nás bez nás. Tak by se dala popsat celá naše aktivita na omítkách. Takže jen stručně popisuji událostí v průběhu čtyř dnů.

Po podepsání smlouvy, jsme se všichni měli sejít na místě. Tedy v pátek ráno jsme dorazili na stavbu a nikde nikdo. Tak jsme otevřeli budku s nářadím, a poté dorazila parta devíti chlapů, kteří okamžitě věděli na co sáhnout a bez jakýchkoli dotazů se rozutekli na svá místa a začali pracovat. Po chvíli dorazili i oknaři a začali instalovat rámy oken.

Zajímavý byl harmonogram práce omítkářů. Všichni byli ukrajinské národnosti a většinu času jsme jim nerozuměli, ale některé pokyny nám byly jasné. Ráno, kolem sedmé, začali pracovat. Každý se automatiky ubral ke svému nářadí a pak bez řečí pracovali. Třikrát za den hlavní boss zavelel a všichni nechali práce. Sešli se v obývacím pokoji a zhruba půl hodiny svačili a povídali si. Pak padl opět povel a chlapi se vrátili ke své práci. Pokaždé, když jsme vstoupili do místnosti, nastalo až podezřelé ticho, které většinou narušil hlavní boss s dotazem: „vše v pořádku pane(í) domácí, máme něco opravit?“

Za čtyři dny, tato skvěle sehraná parta, měla vše hotové a výsledek byl perfektní. Na oknech, která jsme instalovali současně s omítkami, po nich nezůstalo ani zrnko písku a i země byly perfektně uklizené (bez narušení hydroizolace). Jen nám na konci chybělo pár zásuvek a vypínačů, ale i ty jsme nakonec podle fotek dohledali J

Reklama

Instalace oken trvala trochu déle, jelikož se většina otvorů zasklívala na místě a k velkému oknu byl třeba sehnat jeřáb s rukou. Čistého času asi čtyři dny instalací a ještě se pánové vrátí na opravu tmelů u oken a s rámem, který se mi při zasklívání moc nezdál.

Spolu s tím jsme pokládali dešťovku a lepili perimetr.

Takže omítky a okna jsou hotová a teď nás čeká TZB, voda a především odvlhčujeme.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
nopovka
4 000 Kč
štěrk
1 500 Kč
písek
4 500 Kč
dešťová kanalizace + revizní šachty
9 000 Kč
perimetr
12 500 Kč
omítky
163 000 Kč
okna a dveře
390 000 Kč
Celkem584 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Radek
Míša a Radek (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací