Zateplení stropu

Autor: Miras (15 příspěvků)
Kategorie: Zateplení fasády
3. 2. 2015
12 komentářů
Zateplení stropu
Příspěvek stavebníka
Další etapou bylo zhotovení konstrukce stropu z hliníkových profilů, zateplení stropu a pokládka podlahy na půdě. Ještě před nahazováním omítek jsem vynesl na půdu 200m2 desek z dřevotřísky, aby mi to dole nepřekáželo.

Ty mi sehnal kamarád za 4tis.kč takže skoro zadarmo. Nakoupil jsem veškerý materiál co byl třeba. Nejprve mi kamarád pomohl pomocí šláufky udělat rovinu pro UD profily a následně společně přivrtaly na zeď.

Předtím jsem nalepil molitanovou pásku(neznám přesný název) na zadní stranu UD profilu co přijde na zeď. Zbytek už nebyl problém a CD profily jsem montoval sám, byla to hračka. CD profily se poté přivrtaly pomocí per ke trámům. Výška místností je 2,55m. Poté jsem rozmístil vatu Isover, pod trámy se vešla tloušťka 20cm, mezi trámy 14cm. Kvůli perům, který tam překážely to byla práce za trest.

Mezi vrstvami jsem do všech místnosti roztahal kabely na stropní osvětlení. Zbyl mi ještě nějaký EPS a perlit, tak jsem dával všude EPS 5cm, aby byl zárověn s výškou trámů. Poté jsem pokládal desky, dělal jsem 2vrstvy, takže síla podlahy je 4cm. Zbylý prostor kolem pozednice jsem vyplnil vatou. Celková šíře stropu je 44cm včetně SDK. Pak bylo potřeba namontovat půdní schody.

Reklama

Nejprve jsem sehnal od táty 2 trámy na 2 schody, které jsem uchytil ke trámům. Poté jsem je obložil včetně průchozího otvoru palubkami, které mi zbyly ze střechy. Pak bylo třeba natřít palubky a žebřík. Tuto etapu jsem dělal během prosince, nezbývalo než se modlit, aby bylo brzy teplo a mohlo se začít štukovat, o tom zas příště :-).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama