Podlaha

Autor: Miras (15 příspěvků)
Kategorie: Podlahová krytina
31. 1. 2015
1 komentář
Podlaha
Příspěvek stavebníka
Další etapa byla zateplení a následné betonování podlahy. Rozhodl jsem se pro suchý beton oproti anhydridu, opět z důvodu financí.

Nejprve jsem celý dům pořádně zametl. Izolaci mám ipu s hliníkovou vložkou, měl jsem k dispozici několik izotermických folií(hliníkových) tak mě napadlo dát tam ještě jednu vrstvu, možná zbytečně, možná to trochu ochrání před radonem, těžko říct. Před kolaudací jsem si dělal měření bez známek výskytu radonu, tak možná to mělo vliv, nevim.

Když mi nevyzbyla folie, koupil jsem za pár kaček potravinové hliníkové folie, dělal jsem to pro lepší pocit. Složení podlahy bylo 5cm + 10cm podlahový EPS, první vrstva byla složitější z důvodu řezání mezi trubkami, kolem stěn a trubek bylo vysypáno pískem. Druhá vrstva už šla mnohem rychleji. Poté jsem položil dvojí vrstvu igelitu s přesahem 10cm a spojil páskou.

Nařezal jsem si a položil kari sítě tl.4mm, pospojil vázacím drátkem, kolem stěn připevnil dilatační pásky a přitom přemýšlel kdo mi položí beton, na to jsem si netroufnul. Dostal jsem kontakt na jednu osobu, dohodli jsme se na ceně, řekl si jen o 6tis. s tim, že mu budu vozit beton v kolečku, to byla samozřejmost. Padlo tam 3,5kubíků.

Reklama

Dělal to celkem 3dopoledne, s tim že odpoledne chodil do práce. První den se udělal obývák, kuchyň a spíž. Tam nebyl žádný problém, pěkně si s tim hrál, druhý den dělal jen kolem stěn v celém domě aby udržel rovinu, třetí den vybetonoval zbytek. Co se asi stalo je jasné z fotek, spoje se postupem času jak se pracovalo a chodilo po stavbě začaly mírně sypat a objevovat díry, zatím jsem to neřešil, před vylitím nivelační stěrky v pozdější fázi jsem vysál díry, postříkal penetrací a vylil lepidlem.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama