Okna, vchodové, balkonové a terasové dveře

Autor: Monika a Pavel (23 příspěvků)
27. 11. 2014
8 komentářů
Okna, vchodové, balkonové a terasové dveře
Příspěvek stavebníka
Při výběru oken jsme jako hlavní kritérium kromě ceny zvolili také kvalitu a svou roli v rozhodování sehrály i dobré reference.

Nabídku jsme si nechali udělat u pěti firem. Jednu firmu jsme vyřadili téměř okamžitě z důvodu naprosté neschopnosti paní prodávající. Druhé dvě Pavel tak trochu nachytal, když se nás vedomě snažili oklamat, ale jelikož to měl Pavel dobře nastudované, tak je prokouknul.

Jako poslední jsme navštívili firmu PRAMOS, která u nás nakonec i vyhrála. Líbilo se nám, že se jedná o český výrobek a žádný dovoz z Polska, také cena byla přijatelná a navíc byla paní Tichá velmi vstřícná a trpělivá při našem rozhodování co se týče barvy rámů, dekor oken, apod.

Pro severní a východní stranu jsme zvollili izolační trojskla a pro jižní a záadní stranu domu standartní dvojsklo. Při montáží jsem si nechali všechna okna opatřit parotěsnou a paropropustnou páskou.

Reklama

Protože jsme v tu dobu ještě neměli dostavěné vikýře, nevěděli jsme tedy rozměry oken, rozhodli jsme rozdělit výrobu oken na dvě zakázky, abychom měli co nejdříve vyrobená spodní okna a vchodové a terasové dveře, abychom mohli dům "uzavřít".

Výroba oken a dveří trvala necelý měsíc, mezitím jsme si objednali druhou várku oken, a protože jsme si vymysleli atipické okno do ložnice, výroba tentokrát trvala skoro dva měsíce.

Na konci srpna jsme měli konečně nasazená všechna okna a dveře.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Okna a dveře
146 614 Kč
Celkem146 614 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Pavel
Monika a Pavel (23 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací