Ušetřete nemalé peníze za vytápění s podlahovými fóliemi SUNFLEX

Autor: Sunflex.cz (2 příspěvky)
30. 9. 2014
0 komentářů
Ušetřete nemalé peníze za vytápění s podlahovými fóliemi SUNFLEX
Příspěvek stavebníka
Znáte termoreflexní fólie? Víte, jak fungují a kolik Vám přinesou úspor za vytápění? Pokud ne, rozhodně doporučuji věnovat pozornost tomuto článku. Drtivá většina lidí, kteří dnes staví dům, řeší financování stavby hypotéčním úvěrem. Když je stavba dokončena, nastává nepříjemné a hlavně dlouhé období splácení úvěru. V tu chvíli bude velmi důležité, jak je váš nový dům úsporný, resp. kolik prostředků vynakládáte pravidelně na jeho provoz, zejména pak na vytápění.

Použitím termoreflexních fólií v systémech podlahového vytápění ušetříte téměř 20% běžných provozních nákladů. Jejich použití je vhodné pro všechny typy podlahového vytápění (teplovodní i elektrické), ale i do běžných podlah, kde podlahové vytápění není. Které jsou to fólie a jak fungují?

Termoreflexní fólie SUNFLEX® pracují na principu odrazu sálavého tepla. Pro podlahy se používají dva typy těchto fólií. Jednak termoreflexní fólie pod podlahové vytápění SUNFLEX® Floor Plus, která odráží sálavé teplo pronikající do základů budovy zpět do vytápěného prostoru a tím přináší téměř 20% úspory za vytápění, a potom termoreflexní fólie pod plovoucí nebo dřevěné podlahy SUNFLEX® Foam, která se používá v domech, kde není podlahové vytápění. Často se tato fólie pokládá i pod koberce.

Základní typy aplikací podlahových fólií SUNFLEX® 

Nejprve odpovíme na otázku - do jakých typů podlah lze použít fólie SUNFLEX® ?

Reklama

Termoreflexní fólie pod podlahové vytápění SUNFLEX® Floor Plus -    všechny systémy teplovodních podlahových vytápění -    všechny typy elektrických topných rohoží (elektrických topných kabelů)

Termoreflexní fólie pod plovoucí a dřevěné podlahy  SUNFLEX® Foam -    plovoucí podlahy -    dřevěné (palubkové) podlahy -    koberce -    není vhodná pod PVC (linolea) -    NELZE aplikovat při použití podlahového vytápění!

1)    Topný systém aplikovaný přímo na reflexní fólii SUNFLEX® Floor Plus Jedná se o nejčastější, montážně nejjednodušší a vysoce účinnou aplikaci fólie SUNFLEX® Floor Plus. Pro zachování vzduchové mezery mezi reflexní vrstvou fólie a topným systémem se pokládá fólie bublinkovou strukturou směrem nahoru (viz fotografie). Jednoduchým nebo dvojitým přehnutím fólie u stěn docílíme předepsané dilatace a tím ušetříme prostředky za dilatační pásy. 

Takto aplikovaná fólie sníží tepelné ztráty o cca 20% a zvýší účinnost topného systému o 8-10%.

Reklama

2)    Topný systém fólií SUNFLEX® Floor Plus a s použitím systémových desek Tzv. systémová deska je prvek, který primárně usnadňuje instalaci topného systému, sekundárně pak doplňuje izolační systém podlahy. Existuje mnoho typů těchto desek, mohou se lišit materiálem, tvarem nebo systémem úchytů pro montáž topného potrubí. Na obrázku je znázorněn jeden z těchto typů – polystyrenová systémová deska s drážkami pro přesnou instalaci trubek. Všechny typy systémových desek však mají jedno společné – nedokáží zabránit tepelným ztrátám způsobeným sáláním. V skladbě s fólií SUNFLEX® Floor Plus sálání prostoupí systémovou deskou a teprve potom se odrazí od reflexní vrstvy fólie SUNFLEX® Floor Plus směrem k vytápěnému prostoru.

V případě této aplikace se sníží tepelné ztráty až o 20% a zvýší se účinnost topného systému o 8-10%.

 

Termoreflexní fólie pod podlahové vytápění SUNFLEX® Floor Plus  

Reklama
Ušetřete nemalé peníze za vytápění s podlahovými fóliemi SUNFLEX

Termoreflexní fólie pod plovoucí a dřevěné podlahy SUNFLEX® Foam Veškeré informace o vlastnostech, zásadách montáže, cenách a prodejních místech termoreflexních fólií SUNFLEX® naleznete na www.SUNFLEX.cz

Na počátku letošního roku byl zveřejněn na serveru Stavba domu svépomocí článek o termoreflexních fóliích SUNFLEX® a jejich aplikacích ve střechách.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Sunflex.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací