Jak vybrat a nakoupit materiál pro zateplení fasády?

Autor: ZOFI fasády (3 příspěvky)
Kategorie: Zateplení fasády
27. 6. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Tento článek se zajímavými odkazy jsem napsal speciálně pro Vás, kdo uvažují o zateplení fasády svého domu a neví si rady, jaký fasádní materiál vybrat, jak a kde materiály nakoupit a případně se poradit.

Vím, že na internetu je spousta zdrojů, stránek s dostupnými informacemi, jak fasádu zateplit. Jenže je toho taková spousta, že se v tom málo kdo vyzná a jakmile dostane 10 rad z různých zdrojů, ztrácí o zateplení domu ve finále zájem nebo se vydá cestou nejmenšího odporu a to je nejlevnější a nejdostupnější řešení.

Proč? Neví co je vlastně správně a chce to mít rychle za sebou nebo podlehne naléhavosti daného prodejce, popřípadě realizátora, který potřebuje prodat právě svůj produkt.

Nechci se tímto nikoho dotknout. Promiňte mi mou troufalost, že takhle píšu, ale jen mi jde o vysvětlení klíčových momentů, rozhodnutích a důvodů, které pak vedou k problémům a ne k vysněné hezké a kvalitně zateplené fasádě. Tak jak tedy nakoupit správně fasádní materiály pro zateplení a neudělat chybu? Jaké materiály pro zateplení fasády budete potřebovat?

Reklama

Před tím než vůbec začnete materiály nakupovat, doporučuji zjistit, jaké materiály na zateplení fasády jsou pro Váš dům vhodné a jaký typ tepelné izolace je pro Váš dům ten nejvhodnější a hlavně jaká tloušťka.

Dále, než vůbec začnete vybírat, jaký materiál na fasádu chcete nakoupit, je důležité vědět, jaký typ fasádního zateplovacího systému chcete použít? U fasádních zateplovacích systémů máte na výběr ze dvou nejčastěji používaných způsobů zateplení: •    provětraný (zvaný také jako odvětraný) •    kontaktní ETICS (překlad zkratky: Venkovní tepelně izolační kompozitní systém) V našem internetovém obchodě www.zatepleni-fasad.eu jsem tak postupně a přehledně 8 let doplňoval jednotlivé fasádní materiály, které jsem seřazoval do kategorií, které odpovídají postupu zateplení fasády.

Jako prodejci a realizátoři zateplení fasád máme letité zkušenosti s materiály největších výrobců v ČR a to Baumit, CERESIT a Weber Teranova. Naše firma zatepluje fasády a prodává fasádní materiály, se kterými máme letité zkušenost a jsou námi v praxi ověřeny a v neposlední řadě máme na tyto produkty zpětnou referenci, jak se v čase osvědčily a jestli nevzniká po jejich použití nějaký problém a naopak. Abych se ještě zastavil u výběru výrobce fasádních materiálů. Na českém trhu jsou desítky značek, dovozců a výrobců. Kterého si ale vybrat?

Reklama

Uklidním Vás, je to úplně jedno, kterou značku (výrobce) si vyberete, pokud nevíte, co chcete a nemáte představu, jak by fasáda měla vypadat a jakou životnost od materiálů očekáváte. Každý výrobce má své doporučené skladby kontaktních zateplovacích systémů ETICS. V zateplovacím systému má produkty, které vyrábí a které systém tvoří, jsou to vždy: •    lepící a stěrkový tmel •    penetrační nátěr pod omítku •    vrchní fasádní pastovitá omítka nebo minerální omítka. Popřípadě fasádní nátěr.

Dále k těmto produktům daný výrobce certifikovaného zateplovacího systému doporučuje a v daném systému má certifikovány další důležité materiály, které tento zateplovací systém tvoří: •    tepelný izolant •    systémové fasádní lišty a příslušenství •    armovací tkaninu •    kotvící prvky (talířové hmoždinky)

Výsledkem této „skládačky produktů a přímých výrobků“ jsou doporučené fasádní kontaktní zateplovací systémy. Tyto zateplovací systémy jsou navrženy pro různé záměry, potřeby a očekávání zákazníka. Tomu také odpovídá skladba materiálů s rozdílnou kvalitou, použitím a cenou. Zde nemusí být, ale pravdou tvrzení, že nejdražší materiál na fasádu je nejlepší a nejlevnější materiály jsou nejhorší. Jen zkušený a znalý realizátor nebo prodejce fasádních systémů Vám může doporučit to správné řešení a skladbu fasádních materiálů pro Váš dům. Podívejte se na zajímavé video o výběru a nákupu fasádních materiálů, které Vám pomůže. Autor článku: Roman Studený, www.romanstudeny.cz

Reklama

Galerie

Jak vybrat a nakoupit materiál pro zateplení fasády?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ZOFI fasády (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací