Kam zajít pro radu

Autor: Knauf Insulation (4 příspěvky)
7. 4. 2014
0 komentářů
Kam zajít pro radu
Příspěvek stavebníka
Jen kvalitní informace a zkušenosti mají skutečnou hodnotu. Internet je plný těch dobrých, ale stejně tak i těch špatných. Pokud řešíte nebo budete řešit izolace a zateplení pro váš dům, vyplatí se zajít pro radu na stránky výrobců. V našem případě na stránky Knauf Insulation.

Výběr materiálu

První, co vás bude jako stavebníky svépomocí zajímat, budou pravděpodobně postupy a návody. 100% správný postup ale začíná u výběru materiálu nebo celého systému. Základem je vybrat správnou izolaci pro danou aplikaci, viz katalog minerálních izolací Knauf Insulation.

Pokud zateplení provádějí realizační firmy, volí pro zateplení fasád zpravidla celé certifikované systémy. Mají tak záruku, že za případné závady materiálu ponese odpovědnost výrobce systému a nikoli oni. Někdy se stává, a u stavění svépomocí ještě o něco více, že kvůli úspoře nákladů na materiál se kombinují části zateplovacího systému.

To samé platí i u systému pro zateplení šikmých střech, kdy sice koupíte parotěsnou fólii od renomovaného výrobce se správnými parametry, ale pro lepení použijete neznačkové lepicí pásky. Například součásti systému pro zateplení šikmých střech LDS je vzduchotěsnost spojů testována na 50 let.

Reklama

- je důležité si uvědomit, co lepšími materiály nebo kompletním systémem, byť za o něco málo vyšší cenu, získáte

U izolací rozhoduje vedle tepelně technických a mechanických vlastností materiálu, také jeho tloušťka. Přehledné informace, jakou zvolit tloušťku izolace pro šikmou střechu naleznete zde >>

Návody a postupy

Návodů a postupů na internetu naleznete spoustu. Některé jsou určené každému, jako například brožury s přehledem parametrů a návody, které si můžete stáhnout do počítače.

Někdy se ale vyplatí zabrousit i dále na stránky věnované profesionálům, jako je například web Akademie zateplování nebo vzdělávacích kurzů Zateplování v praxi. Odsud si můžete po registraci stáhnout studijní materiály k jednotlivým tématům. Pokud vás například konstrukce střechy a funkce izolací v ní zajímá více, podívejte se na záznam přednášky o střechách právě z letošního ročníku Akademie, která se věnuje zateplování nad krokvemi. Jde do hloubky problému a pomůže vám pochopit principy správného zateplení střechy.

Reklama

VIDEO

Poraďte se s odborníky

U řady produktů platí, a u izolací dvojnásob, že vám prodejce může tvrdit, že materiál, který zrovna nabízí, je pro vaší potřebu naprosto perfektní. Specifické požadavky na řešení skladby zateplení a detailů jednotlivých konstrukcí, jsou ale už otázkami pro specialisty. Vy toho svého jednoduše najdete podle místa, kde stavíte >>

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Knauf Insulation (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací