Jak si poradit s online poptávkami na plastová okna

Autor: Svet-oken.cz (1 příspěvek)
14. 2. 2014
0 komentářů
Jak si poradit s online poptávkami na plastová okna
Příspěvek stavebníka
Výměnu stávajících oken za nová plastová každý dlouhodobě zvažuje, protože se jedná o nemalou investici a proto často hledáme odpovědi na dotazy typu „kolik nová plastová okna budou stát?“ nebo „jak co nejjednodušeji zjistit cenu plastových oken?“.

Pomineme-li orientační ceníky oken, které mohou mít výrobci uveřejněny na webových stránkách, je nejrychlejším způsobem, jak zjistit cenu plastových oken, vyplnění online kalkulace pomocí elektronického formuláře. Jedná se o kalkulaci, kterou Vám prodejce vypracuje zdarma a nezávazně.

Získáte tak nejen představu o ceně oken (včetně montáže) od konkrétního prodejce, ale pokud oslovíte více prodejců, můžete poté porovnat došlé cenové nabídky, z kterých si pak snadno vyberete.

Vyplnění elektronického formuláře pro kalkulaci ceny oken je nejen rychlé ale také Vám to ušetří náklady na dopravu i čas, tím, že nemusíte objíždět vícero prodejců z Vašeho okolí osobně a zdlouhavě zjišťovat ceny.

Reklama

Poptávkový formulář se obvykle skládá z několika částí. Kromě základních kontaktních údajů (jméno, tel. číslo, email či místo realizace) obsahuje i položky na specifikaci Vámi zamýšlených oken, kterým nemusíte plně rozumět. Níže naleznete několik rad, jak neudělat chybu při vyplňování online kalkulace ceny oken.

Vyberete si správný typ okna

Tato položka ve formuláři v sobě skrývá veškeré specifikace okna – tvar, rozměry, typ, barvu, druh zasklení, ale i doplňky (např. parapety, žaluzie).

Co se týká tvaru, můžete volit mezi jedno- nebo dvoukřídlým oknem, případně i mezi trojdílným nebo čtyřdílným oknem. U oken s více křídly, si můžete dále zvolit i přítomnost pevného sloupku mezi jednotlivými křídly. Tvarové možnosti výroby oken jsou opravdu široké, pokud tedy máte zájem o atypický tvar okna, zkuste rovnou vše zkonzultovat se samotným výrobcem.

Reklama
Jak si poradit s online poptávkami na plastová okna

Obr. Svět oken realizoval zakázku na výrobu atypických oken v Kutné Hoře.

Otvírání oken může být sklopné tj. ventilace, otevíravé tj. celé křídlo lze plně otevřít, nebo může být i kombinací obojího. Další možností je fixní okno (neotevíravé) bez otevírání nebo ventilace. Zde myslete hlavně na praktičnost a na umístění okna, zda je okno pouze dekorativním a izolačním prvkem, který místnosti zajišťuje světlost anebo se jedná o místnost, kterou je třeba často větrat.

Reklama

Obr. Schema, ze kterých můžete vybírat typ oken

Při zadávání rozměrů do formuláře věnujte pozornost jednotkám, často se Vám zobrazí nápověda, jaké jsou minimální a maximální rozměry oken, které firma vyrábí. Pokud si přesto nejste jisti, někteří prodejci mají na svých webových stránkách informace o minimálních a maximálních rozměrech, ve kterých plastová okna vyrábí. Nebojte se, že změříte okna nepřesně, nyní se jedná pouze o kalkulaci. Pro samotnou výrobu si přesné rozměry naměří vyškolení technici z Vámi vybrané firmy.

Jaký je rozdíl mezi dvojsklem a trojsklem

Významným parametrem, který ovlivňuje cenu oken je použitý profil a sklo. Každý výrobce používá jinou značku profilů, ale obecně všechny fungují obdobně. Důležitá je výborná tepelná a hluková izolace rámu i skla. Nejčastěji se používá dvojsklo nebo trojsklo, jejichž hlavním úkolem je těsnění oken a zároveň zajištění vyrovnávání vlhkosti v interiéru s ohledem na teplotu v místnosti.

Dvojsklo od trojskla se liší počtem skel a tloušťkou tepelného rámečku, např. Svět oken s.r.o. nabízí dvojsklo, které je tvořeno dvěma 4 mm silnými skly, mezi kterými je 16 mm silný tepelný rámeček. Trojsklo je pak tvořeno třemi 4 mm skly, mezi nimiž je 12 mm silný tepelný rámeček.

Váš výběr profilu i zasklení závisí na požadavcích na úsporu energie, typu stavby a na okolních podmínkách, např. vlhkost, prašnost, hlučnost okolního prostředí. Finančně náročnější trojsklo lépe izoluje, ale do interiéru nepropustí tolik světla a tepla ze slunečního záření.

Při rozhodování byste také neměli opomenout, na jakou světovou stranu jsou okna orientovány, např. na okna orientovaná k severu jsou více zastíněná a je na místě uvažovat o pořízení trojskla, naopak u oken orientovaných k jihu je vhodnější využít dvojsklo.

Většina výrobců má také v nabídce vzorovaná skla či lehce zbarvená (např. modrý či bronzový nádech). Mnohé profily, např. značky GEALAN, obsahují také bezpečnostní kování nadstandartní kvality. Pokud si nejste jisti, zkonzultujte svůj výběr s technikem Vámi vybrané firmy.

Aby barva ladila

Barva oken je důležitá především z hlediska vizuálního. Obecně lze říci, že nejlevnější variantou jsou okna v bílém vnějším i vnitřním provedení.  Přeci jen je ale potřeba myslet na to, že pořízení oken je dlouhodobá investice a proto by barva oken měla ladit se zbytkem domu.

Prodejci nabízí široké barevné palety, ve kterých okna vyrábí, proto si neváhejte půjčit vzorník a ladit barvu oken, tak aby dobře doplňovala Váš domov. Vnitřní barva může být laděna k interiéru a vnější barva k exteriéru domu např. k barvě střechy, omítky či vchodových dveří. Vhodným řešením je také pořízení oken, vchodových dveří, příp. i balkonových dveří, od jednoho výrobce, můžete pak vše sladit dle Vašich představ.

Obr. Ukázka barevného vzorníku, ze kterého můžete vybírat u Světa oken

Pokud Vám rozpočet dovoluje, můžete si vybrat ze široké nabídky okenních doplňků, jako jsou vnitřní či venkovní parapety, sítě proti hmyzu nebo žaluzie. V případě, že s okenními doplňky počítáte spíše až v budoucnu, určitě zkonzultujte s technikem, zda nebude problém je namontovat později. Doplňky je nutné vybírat s přihlédnutím k místu, kde bydlíte (stínící technika pro okna orientovaná k jihu, sítě proti hmyzu pro okna v blízkosti vodní plochy).

Pokud si přeci jen nejste jisti, zda jsou pro Vás vhodná okna s dvojsklem nebo trojsklem či jaký profil zvolit, neváhejte kontaktovat vybraného prodejce. Vyškolený technik s Vámi zkonzultuje Vaše požadavky, poradí Vám s finálním výběrem oken, okna přesně zaměří a domluvíte s ním veškeré detaily ohledně výroby, montáže a servisu. Stejně tak je Vám schopen poradit, zda se vyplatí investovat do dalších bezpečnostních prvků oken a zvýšit tím bezpečnost Vašeho domova proti zlodějům.

Svět oken s.r.o. je tradiční český výrobce plastových oken a dveří s tradicí od roku 1999. V širokém sortimentu najdete i garážová vrata, hliníková okna a dveře a v neposlední řadě i stínící techniku. Firma má za sebou tisíce úspěšných realizací a spokojených zákazníků. Pobočky Světa oken s.r.o. najdete ve 41 městech po celé ČR. Vyplňte náš poptávkový formulář a přesvědčte se, že máme jedny z nejlepších cen na trhu.

Jak si poradit s online poptávkami na plastová okna
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Svet-oken.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama