Okna

Autor: Fanda a Verča (9 příspěvků)
16. 12. 2013
2 komentáře
Okna
Příspěvek stavebníka
V březnu 2013 nám konečně přivezli vytoužená, dlouho objednaná okna.Montáž jsme svěřili odborníkům kvůli záruce, takže jsme konečně mohli založit ruce a jen korigovat práce. Přítel měl navíc (ještě stále) chřipku z náročného zdění příček, takže se to i hodilo.

Vybrali jsme firmu Hoco, trojskla (v té době na ně byla akce za cenu dvojskla), barva zlatý dub (zevnitř bílá). Volba na firmu padla proto, že stejná jsme měli i v bytě, kde jsem bydleli, a nebyl problém. Navíc mají velice věrný dekor dubu. Dveře jsme vybrali bezpečnostní, se samo-zamykacím elektrickým zámkem do tří stran (odemykáme tedy kartou nebo čipem, ale dá se i klíčem; a navíc se dveře, jakmile se zavřou/zabouchnou, samy automaticky zamykají). Nyní – po tři čtvrtě roce užívání – jsme si nechali všechna okna i dveře  zdarma seřídit, protože u vstupních dveří trochu protahovalo a poměrně dost se na nich srážela zevnitř voda. Nyní vše bez problému. Střešní okna máme 2x Roto - byla poměrně drahá, ale jsou to také trojskla, protože jsme si říkali, že když už máme všude trojsklo, byla by škola mít slabý článek zrovna ve střeše nad otevřeným schodištěm a v koupelně. Další výhoda je, že po otevření se dají kompletně protočit kolem své osy a dají se tedy pohodlně umývat. Nyní, postupem času, bych bývala možná do střešních oken nešla – při větrání se v nich sráží voda a stéká po zdi – budeme tedy muset řešit. :-/ Možná se ale problém sám srovná, až dům kompletně vyschne (zatím stále obkládáme, malujeme atd., takže je tu stále spousta vody).

Rozpočet v příloze: Hoco (vše trojsklo, zevnitř bílá, zvenku zlatý dub) – 1x vstupní dveře, 1x francouzské okno do zahrady, 8 x jednokřídlé okno, 2 x dvoukřídlé (do vikýřů), 1x záchodové úzké okénko, 1x půdní. Roto – 2x střešní okno (trojsklo)

Náklady

Název položkyCena
Roto střešní okna
34 000 Kč
Hoco okna a dveře
126 000 Kč
Celkem160 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Fanda a Verča
Fanda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací