Vnitřní omítky

Autor: Honza a Gabča (9 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
29. 11. 2013
0 komentářů
Vnitřní omítky
Příspěvek stavebníka
Asi jako každý stavebník, tak i my jsme chtěli kvalitní omítky za dobrou cenu. Poptal jsem se po známých, obvolal pár řemeslníků a měl jsem jasno. Potřebovali jsme někoho, komu budu dělat nádeníka a on si bude dělat jen „mistrovskou“ práci.

Sehnal jsem 2 zedníky z nedaleké vsi, kteří už mají přes 50 let. Práci si každý ohodnotil na 150 Kč/hod. + cesta. Materiál jsem si navozil a připravil sám. Vápno jsme předem nahasili, protože jsme se drželi klasického způsobu omítání. Písek jsem nakupoval za 240Kč/t, což byla, myslím, dobrá cena.

Bylo potřeba naomítat zatím pouze polovinu domu, což bylo 55m podlahové plochy a stropy jsou dřevěné (ty jsme museli zalepit, aby se nezamazali maltou). Ráno jsme v sedm hodin začínali a kromě kávy a oběda jsme dělali do 17.00hod. Nutno říct, že jsem se dlouho takhle nezapotil. Nestíhal jsem jim míchat maltu. Co jsem o nich slyšel, byla pravda a vše dělali precizně a zodpovědně. Nemusel jsem se bát, že když u toho nebudu, tak bude něco odfláknuté. A na to, že je to starý dům s křivými zdmi, tak mě výsledek nadchnul. Dělali jsme  5 místností a za 10 dní bylo hotovo. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Gabča
Honza a Gabča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama