Nebojte se lití podlah!

Autor: KVK (4 příspěvky)
11. 9. 2013
0 komentářů
Nebojte se lití podlah!
Příspěvek stavebníka
Anhydritový potěr je samonivelační litý potěr na bázi síranu vápenatého, tj. vhodně modifikovaného pojiva a písku. Jeho důležitými dlouhodobými vlastnostmi jsou pevnost a tepelná vodivost.

K dalším výhodám litých podlahových potěrů na anhydritové bázi oproti klasickým betonům můžeme přiřadit zdravotní nezávadnost a celistvou téměř bezpórovitou pevnost povrchu.

Nebojte se lití podlah!

Již zmíněná vysoká pevnost při nízké tloušťce (v tlaku i tahu za ohybu) znamená menší zatížení konstrukce objektu, proto je potěr mimořádně vhodný pro rekonstrukce starších objektů. Potěr navíc díky samonosnosti i při nižších tloušťkách nevyžaduje použití výztuží a dalšího armování.

Reklama
Nebojte se lití podlah!

Při práci s anhydritovým potěrem každý ocení zejména rychlost pokládky a jeho vynikající zatékavost - ta umožnuje, aby hmota dobře „obtékala“ například povrch trubek nebo topných rohoží podlahového vytápění.

Nebojte se lití podlah!
Reklama

Pokud se však rozhodne i zarytý stavitel svépomocí pro anhydrit, měl by důkladně zvážit pomoc profesionálů. Prodejci stavebních materiálů dnes mají většinou dostatek informací o materiálech i službách poskytovaných přímo výrobcem ve spolupráci s realizační firmou.   Výrobce by měl poskytovat bezplatný technický servis a to i v případě aplikace pomocí strojního zařízení vlastními silami se zaškolením pracovníků. Zdarma je též doprava materiálu a míchání přímo na stavbě. Tyto služby výrobci zajišťují pomocí mobilního zařízení TransMix - energeticky nezávislý samostatný tahač s návěsem, na kterém je míchací zařízení, čerpadlo s hadicemi pro dopravu materiálu na místo lití a zásoba pojiv a přísad pro výrobu směsi. Další výhodou je, že můžete očekávat platbu pouze za spotřebovaný materiál.

Nebojte se lití podlah!

Shrnutí zásad a rad pro lití anhydritové podlahy:  - bez řádného zaškolení vlastními silami lití podlahy neprovádějte  - dbejte na dodržování technologických postupů pokládky  - mějte řádně připravené podklady pro lití  - mějte vytvořené pracovní, konstrukční, okrajové a pohybové dilatační spáry  - dodržujte správný poměr dávkování vody  - k odvzdušnění hmoty používejte doporučené nářadí  - pozor na rychlé vysychání potěru - dbejte na zastínění slunečního svitu

Reklama

Nenašli jste odpověď na svůj dotaz? Zeptejte se profesionála!

Vyplňte formulář a zeptejte se profesionála na povrchové úpravy, sypké směsi a st. chemie pana Ladislava Linharta, produktového manažera ze společnosti Krkonošské vápenky Kunčice, a.s.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama