Využití plastu v exteriéru

Autor: Stavbahrou.cz (1 příspěvek)
Kategorie: Zateplení fasády
7. 6. 2013
0 komentářů
Využití plastu v exteriéru
Příspěvek stavebníka
Při stavbě domu už se dneska plasty používají docela často, hlavně na finální věci. U nás to nebyl výjimka. Vsadili jsme na kvalitní plasty v exteriéru, protože hodně vydrží a nemají vůbec složitou údržbu. Většina lidí na dům použije klasickou nebo omyvatelnou fasádu. My jsme chtěli něco trochu jiné a tak jsme zvolili na fasádu plastové palubky.

S plastovými palubkami totiž dům vypadá ve výsledku úplně jinak. Líbil se nám taky fakt, že vlastně fungují jako částečná dodatečná forma zateplení. Nejsou náročné na údržbu. Když se zašpiní, jednoduše se ostříkají vodou. Není je potřeba přetírat, jako dřevěné palubky. Zvolili jsme levnější alternativu celoprobarvených palubek s přiznanou drážkou. Vypadá to trochu jako severské domky v Norsku, i když tam jsou samozřejmě dřevěné.

Plastové palubky na venkovní terasy

Plastových palubek jsme pak využili také pro stavbu venkovní terasy. Na to se ovšem samozřejmě používají jiné palubky, které jsou pochůzné. Jsou mnohem tvrdší a pevnější a upevňují se na spodní připravený rošt. Mají velmi zdařilý dekor, trochu v podobě dřeva. Použili jsme je na pochůznou část kolem bazénu a také na terasu s posezením u domu. Mají hodně předností, než třeba dřevěné palubky, které by někoho mohly lákat k použití. Neblednou, nekroutí se, vydrží i mrazy a vodu. Navíc jsou protiskluzové, což je u bazénu, kde se honí děti docela šikovné. Netrpí ani slabostmi, jako dřevo – to znamená, že na ně nejdou houby ani dřevokazný hmyz. Jsou k dostání v několika odstínech, my jsme zvolili světlý pískový, který se nám zdál nejhezčí.

Plastové venkovní parapety

Do třetice jsme plast zvolili také na venkovní parapety. Obvykle se dávají plechové, ovšem ty podle našeho názoru dělají příliš velký rámus, když prší. S plastovými je ticho, i když do nich buší velké kapky.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Stavbahrou.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama