Rolety do oken

Autor: Unoal.cz (1 příspěvek)
5. 6. 2013
0 komentářů
Rolety do oken
Příspěvek stavebníka
Okamžik, na který jsme se těšili nejvíc, se přiblížil. Stavba byla hotová, bylo vymalováno, podlahy byly hotové. Na zařizování jsme se vážně moc těšili. Je to ta nejlepší část. Ještě jsme si chtěli ujasnit a dořešit, jakým způsobem budeme dům chránit před zloději a jinými neřády.

Nakonec jsme se rozhodli spojit jaksi dva v jednom bezpečnost a funkční stínění oken. Bezpečnost především.

Do přízemí jsme tak zvolili na francouzská okna bezpečnostní rolety. Mají totiž poměrně dobré reference. Je to takové dva nebo spíš ještě víc v jednom. Jsou kovové, takže na náš moderní dům se poměrně hodily. Mají ale tolik předností, že to pro nás byla celkem jasná volba.

Kromě bezpečnostní funkce taky stíní světlo a to hodně dobře, takže nemáme v domě vedro, i když venku paří. Přitom se s nimi dá normálně větrat, i když jsou stažené dolů, protože propouštějí vzduch. Co ale nepropouští je hmyz, takže fungují i jako sítě proti hmyzu. V zimě jsou avizované dokonce úspory tepla, protože fungují jako dodatečná izolace a teplo by mělo spíš zůstávat uvnitř domu, takže bychom měli ušetřit i za topení. To ale teprve uvidíme. Navíc docela dobře izolují i proti hluku z ulice.

Reklama

Rolety jsme zabudovali na rám okna zvenku, ale dají se montovat i přímo do fasády nad okna.

Dekorační rolety

Na okna v horních patrech jsme pak podělili klasické interiérové rolety ze vzorované látky s tak středním stupněm stínění. Jsou lehounce průsvitné, ale na stínění proti slunci to stačí, ještě na severní stranu, kde to příliš nesvítí. Ty tedy přišly do dětského pokoje.

Do ložnice jsme zvolili modernější řešení vnitřních rolet twintex. Jsou to takové zvláštní rolety, které fungují na principu překrývání plných a průsvitných pruhů. Líbilo se nám, že je to něco úplně jiného.  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Unoal.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama