Sádrokartonové podhledy

Autor: Jožka a Verča (18 příspěvků)
Kategorie: Sádrokartony
9. 5. 2013
13 komentářů
Sádrokartonové podhledy
Příspěvek stavebníka
Při zateplování jsem si už nadělal konstrukci z CD a UD. Před montáží SDK jsem polepil všechny CD oboustranou páskou. Bylo jich hodně. Někdo to dělá bodově, ale to pak umí padat.

Po obvodě jsem to zamazal juta mastic tmelem. Aby se při šroubování co nejméně poškodila parotěsnost, tak jsem na folii zespodu ještě lepil speciálni izolační pásku(nemůžu si vzpomenout na název cena byla asi 400kč za 25m). Spoje folií jsem spojil oboustrankou a přelepil pokovenou páskou.

Na to, abych si mohl sdk udělat sám, jsem si koupil zvedák. Dělalo se s tím dobře. Šroubování trvalo asi 2 týdny. Vše jsem dělal podle dozoru a příručky Rigips. Jen zdržovaly dořezy. Až jsem měl namontované všude SDK, tak jsem se pustil do tmelení.

Používal jsem uniflot a pak na finálku brousící tmel. Pásku na spáry jsem používal samolepící. Ale aby vám držela, nesmí být nikde prach. Jinak se umí odlepit. Samotné tmelení jde velmi dobře, ale broušení už je horší. Po vybroušení šatny jsem si uvědomil, že kdybych takhle měl brousit celý barák, tak mě asi upadne ruka. Zajel jsem koupit amatérskou brusku na SDK za 3500 i se šmirglama. Napojil jsem to na vysavač a za 2 dny celý barák vybroušený. Tak jsem tmelil ještě jednou finalním a znova brousil. Práce s bruskou šla jak po másle, proto jsem tmelil 2x, aby to bylo co nejpěknější.

Reklama

Bruska šla hned potom do světa za 3200. Takže investice 300kč a ušetřena spousta práce.

Mimochodem zvedák na SDK je k mání za 4000.

Jen musím dodat velké ponaučení. Nedělejte sdk před litím podlah. Já to udělal a teď se v noci tluču do hlavy. Všude se SDK zvlnili. Je to vidět při rožnutém světle. Všechny firmy na podlahy mě říkali že to nevadí a že se nic nestane. Že s tím mají zkušenosti. Všude prej chodí až po sadrokartonářích. Mě hodně tlačil čas, tak jsem to taky tak udělal, ale potomto všechny od toho odrazuji.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Komplet SDK, CD, UD, Juta, pásky, tmely atd
29 000 Kč
Zvedák na SDK
4 800 Kč
Bruska na SDK 3500-3200
300 Kč
Celkem34 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jožka a Verča
Jožka a Verča (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací