Chytrý bojler vám může ušetřit tisíce

Autor: DZ Dražice (2 příspěvky)
26. 3. 2013
0 komentářů
Chytrý bojler vám může ušetřit tisíce
Příspěvek stavebníka
Napadlo vás někdy, že váš bojler by mohl být chytřejší? Že by ohříval vodu, jen když ji využijete a že by se mohl dokonce naučit, jak to u vás doma chodí a kdy je teplá voda nejvíce potřeba? Chytré bojlery jsou již součástí standardní nabídky výrobců a jejich smysl je jediný – ušetřit energii a finance za ohřev teplé vody.

Základem chytrého bojleru je elektronický termostat s nabídkou programů ohřevu vody. Ohřev tak neprobíhá jako u běžného ohřívače trvale, ale jen tehdy, když teplou vodu skutečně potřebujete. Jezdíte o víkendu na chatu? Proč potom platit za ohřev teplé vody, když nejste doma?

Ty nejvyspělejší systémy se dokonce naučí váš životní styl, což je systém, který vede k nejvýraznějším úsporám. Během provozu tyto ohřívače sledují odběr horké vody a přizpůsobují mu pak vlastní režim ohřevu s ohledem na vaše zvyklosti. Přitom se nemusíte bát nenadálých situací, protože systém vždy počítá s rozumnou rezervou.  Samozřejmostí je možnost napojení na přívod levnější elektřiny HDO a další funkce jako ochrana proti zamrznutí vhodná například v provozu v rekreačním zařízení.

Tradiční výrobce ohřívačů vody DZ Dražice provedl testování a srovnávací měření s velmi zajímavými výsledky. Oproti běžnému ohřívači naměřil roční úspory od 1 400 do 1 700 Kč, což představuje 25 až 37 % oproti běžnému bojleru. Podrobnější údaje najdete v tabulce níže.

Reklama

Informace o chytrých ohřívačích najdete na stránkách výrobce.

Chytrý bojler vám může ušetřit tisíce
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
DZ Dražice (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama