Anhydridové podlahy a terénní úpravy okolo domu

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
25. 2. 2013
4 komentáře
Anhydridové podlahy a terénní úpravy okolo domu
Příspěvek stavebníka
Od začátku stavby jsme také řešili to, jakým způsobem vybetonovat podlahy v domě. Zvažovali jsme snad všechny varianty, které šly. Finanční, časové a taky na náročnost našich sil.

Rozhodli jsme se pro anhydridové lité podlahy. Důvod byl jednoznačný. Jedním faktorem byla samozřejmě časová nenáročnost.

Jestli jsme chtěli bydlet do roka, tak ahydridové lité podlahy jsou nejrychlejším řešením.

Líbilo se nám, že je to za pár hodin hotové a už druhý den se po něm dá chodit. Takže jsme mohli větrat a beton mohl krásně zrát, nehledě na to, že jsme se mohli věnovat jiným věcem.

Reklama

Je sice pravda, že kdybychom si to betonovali sami, finanční stránka by byla asi jiná, jenže taťka už není nejmladší, a já na tom nejsem s kolenama nejlíp. A člověk nikdy nenamíchá pokaždé stejný beton.Taky jsme se chtěli vyhnout nivelačkám. To vše obsahoval ahydrid v jednom, takže to bylo jasný.

Zabetonováno bylo za 2 hodinky i s nachystáním. Měli jsme to domluvené přes jednoho pána, takže jsme sehnali pár lidi, který taky pomůžou. Dojel technik přímo od cemixu, který obsluhoval vodu od sila a ještě jeden pán, který lité podlahy dělá.

Pak už jen bylo potřeba někoho, kdo by držel hadice a dva lidi, kteří budou promíchávat a rovnat. 25.9.2012 bylo hotovo a  to byl prostor, kdy jsme se mohli věnovat něčemu jinému, jak už jsem se zmiňoval.

Reklama

Stavba byla náročná na přemýšlení. Pořád mě vrtalo hlavou, abych vše dobře naplánoval, aby vše klapalo tak, jak má a nebyly zbytečné prodlevy mezi pracemi.

Takže jedna z věcí (místo toho abych jezdil jen větrat) byla, že jsem chtěl udělat základní vrstvu na chodníky, skrýt terasu, aby to bylo nachystané na jaro. Ale hlavní důvod byl ten, abychom se neutopili v bahně, až se nastěhujeme a bude pršet nebo tát sníh.

Takže jsme si opět vypůjčili bagr z firmy a vrhli jsme se na to. Na spodní vrstvu jsme dali hrubší drcený recyklát z betonu a na vršek štěrk z lomu 032.

Reklama

Z jara nás ještě čeká odvodnění domu, kdy chci okolo domu natáhnout izolaci proti vlhkosti a drenážku.

Náklady

Název položkyCena
Štěrk a recyklát
9 000 Kč
Bagr
5 000 Kč
Protiradonová ipa
4 945 Kč
Polyestyren 7 cm
10 428 Kč
Folie proti zatečení
560 Kč
Anhydrid+přebroušení
40 476 Kč
Celkem70 409 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama