Montáž oken a dveří

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
27. 1. 2011
9 komentářů
Montáž oken a dveří
Příspěvek stavebníka
25.ledna 2011 Konečně nám přijeli namontovat naše vytoužená okna a dveře. Jupíííí.. I když byly -4 C a začalo dokonce i sněžit, naši radost to nemohlo zkazit. Firma by si samozřejmě přála lepší počasí, ale neměli na výběr :-)

Když jsme cca před 3 měsíci začali kontaktovat firmy na okna, tak se nám ozvalo 10 firem, které měli zájem a posílali cenové nabídky na námi zadané požadavky. Roztřídili jsme si to na známé a méně známé firmy. Ceny se u všech pohybovali v rozmezí 140-170 tis Kč. Nakonec nás velmi příjemně překvapila firma VEKRA, která nám dala nejlepší nabídku.

Pracovník firmy VEKRA byl u nás 2x na zaměření. Jednání s firmou bylo profesionální a bez problémů. Jelikož je firma VEKRA hodně velká a známá, nebyl pro nás problém zaplatit 100% ceny dopředu. Samozřejmě jsme měli trošku strach, ale vše dopadlo dobře a to je pro nás důležité :-)

Samotná montáž proběhla bez problémů, jen jedno okno se vracelo kvůli špatně namontovaným pantům, místo aby bylo okno nastojato, tak bylo naležato. Stačil jeden telefonát a vše bylo vyřešeno a zadáno do výroby, takže nám bude co nejdřív dodáno a namontováno. Pánové u nás byli od 8-14 hod, jejich práce byla profesionální, což byla radost pohledět.. :-)

Reklama

Bohužel jsem měli ještě pár restů, které se nestihli udělat, takže David dozdíval arkýř v kuchyni, vytloukali se díry v oknech a dveří a řezal se tvrzený polystyren a vkládal se do příslušných prostor. Dále se muselo částečně rozmontovat lešení za domečkem, které zasahovalo do oken kde bylo ukotveno. David musel i zvětšit díru na vchodové dveře, takže i řezal a nakonec montoval, navrtával a dával dohromady garážová vrata. Bylo toho víc než dost a domů jsme jeli sice šťastný, ale dost vyčerpaný s té zimy a našeho neposedného synáčka.. :-D 

Parametry oken – bílá / zlatý dub, trojsklo, rám 68 mm, křídlo 80 mm, výplň 4-14-4-14-4 PTN+-F1-PTN+-Arg, na vruty H+D+L+P Vchodové dveře – golden oak, rám 80 mm, ALU práh, křídlo 120 mm, na vruty H+D+L+P

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací