Omítky a štuky

Autor: Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
4. 10. 2010
3 komentáře
Omítky a štuky
Příspěvek stavebníka
Tak a je to tady, pro nás jedna z né moc oblíbených prací :-), etapa o které jsme věděli již od začátku, že se do ní nebudeme pouštět sami.

Proto jsem hned po vnitřních rozvodech začal shánět přes známé nějaké slušné zedníky, jelikož je srpen a všichni zedníci neví kam dřív skočit byl to velký problém, nakonec mi kamarád doporučil obchodního zástupce z Hasitu, který má několik part zedníků. Po dohodě s ním jsme zvolili způsob omítání pomocí sila, jelikož uvnitř domu je zhruba 400m2 a když už bylo silo k dispozici tak jsme sfoukli rovnou i vnější omítky RD, které činili cca 130m2.Po skouknutí našeho domu partou zedníků nám bylo řečeno,že zhruba do 2-3týdnů bude vše hotovo i se štukama, byli jsme nadšeni, že začátkem září budeme mít hotové omítky, ovšem realita byla jiná. Zedníci nastoupili ve třech, první dva dny vše klapalo, jak mělo, až jsme uvěřili, že do tří týdnů bude vše hotovo, ale pak to vše začalo.

Po nastříkání prvních dvou místností se nám trošku víc začalo kazit silo, stříkala pouze voda a matroš nikde, provedli výměnu šneku, zhruba den vše ok a pak opět jen voda. Přijel tedy technik na silo a zjistili jsme, že je prasklý velký šnek, který pohání materiál do hadice,musel se zavařit,těmito úpravami jsme ztratili zhruba 4dny. Když už stroj makal, najednou se nám nějak začli ztrácet zedníci ze stavby, začali jezdit pouze dva, občas přijel sám, aby se neřeklo, že nepřijel nikdo.

Po 3 týdnech, kdy mělo být již vše hotové, byl teprve jakžtakž vystříkaný vnitřek a šli na venkovní omítky, které trvali další týden, zhruba 1den jedna strana baráku + práce se špaletama, aby toho nebylo málo, když se stříkala poslední venkovní zeď, došel materiál v silu, tzn.další dva dny jsme čekali na 2palety materiálu, který se pak do mašiny sypal rovnou z pytlů. V garáži jsme 2strany zdí spojené s RD polepili polystyren o tloušťce 6cm a natáhli ho perlinkou s lepidlem.

Reklama

Venkovní hrubé omítky jsme nechali udělat 5cm zateplenou omítkou s perlitem, taktéž vnitřní jsou stejným materiálem o tloušťce 1cm. Okolo oken jsou instalovány dilatační lišty proti popraskání omítek.Když bylo konečně vše kolem omítek hotovo už jsem se neudržel a trošku víc zatlačil na šéfa zedníků a řekl mu, že pokud nepošle jinou partu zedníků a do týdne nebudou štuky hotové nezaplatíme mu zdaleka na čem jsme se domluvili. Hned po víkendu nastoupili další čtyři zedníci, první den si omítky mírně zhrubovali, nainstalovali na všechny rohy zpevňovací rohy s perlinkou a ještě stačili vyštukovat dva pokoje,jeden z nich mi řekl, že za dva dny tam nemají co dělat, musel jsem se usmát po naší první zkušenosti s omítkama.

Za další 2dny byl celý barák perfektně vyštukovaný, nestačili jsme valit bulvy, jak rychle jim to šlo od ruky a hlavně, jak kvalitní práci tito 4zedníci odvedli.

Při placení jsme po všech těch problémech poděkovali za nakonec perfektně dotaženou práci a při placení jsme se samozřejmě usmívali.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Celková cena za omítky a štuky činila
151 000 Kč
Celkem151 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací