Plechová garáž, kadibudka a základová deska

Autor: Baruluk (4 příspěvky)
14. 9. 2016
3 komentáře
Plechová garáž, kadibudka a základová deska
Příspěvek stavebníka
Tak po spousty přečtení Vašich inspirativních článků plných rad a zkušenosti i já sedám k počítači a přidavám konečně po dlouhé čekání článěk o tom, jak jsme začali.

Nejprve jsme sekali a hrabali a v tu chvíli byli vděční za náš maličký pozemek :D. Poté jsme stavěli plechovou garáž, kterou jsme měli už asi půl roku koupenou od kamaráda a rozebranou u přítelových rodičů. Přijelo dost pomocníků, ale i tak se skládalo až do pozdních hodin :D. Další následovala stavba kadibudky. Vzhledem k tomu že přemýšlíme, že bychom si jí na zahradě nechali, jsme jí chtěli udělat pořádně. Ale možná jsme si s ní dali až moc práce než bylo nutné a ještě stále není úplně dokončená. V úterý 6. 9. 2016 přijel bagr a cca za 6,5 hodin bylo vybagrováno, v pátek se natáhnul zemnící pásek a v sobotu ráno jsme dodělávali kasalíky na prostup v desce a pak se otočili 4 mixy po 9-ti kubíkách. Tedy zahučelo 36 kubíků betonu jak nic. :) Poté jsme zapíchali roxory a teď čekáme, až beton vytvrdne a zítra začínáme se ztraceným bedněním. Ztraceného bednění jsme nakonec dali 3 řady, protože jsme změřili výšku silnice, která dosahuje druhé řady bednění, tak abychom byli nad terénem. Akorát zbytek budeme muset dorovnat a chceme hlínu vyspádovat od domu směrem k silnici. JInak bednění jsme vylívali ,,růčo´´. Byla to makačka ale oproti pumpě jsme ušetřili asi 7 tis. a za to to zase stálo. V dalších investicích, jako když najdeme :-) Suť jsme měli zadarmo, ale i přesto jsme za dopravdu zaplatili 6 tis. No nic moc, ale nebylo zbytí. Po vozejkách bychom se asi navozili. Šalování nám pomáhal zedník s dědou a když konečně mix na konečné vylití přijel, bylo docela vedro a tak beton rychle tuhnul a zasychal. Než se mix otočil pro další várku, beton vždy trochu zatuhnul a s dalším mixem se nám nepovedlo moc udělat dokonalou rovinu. Hold to budeme muset doladit polystyrenem pod podlahami.  Doporučuji lít desku při né uplně slunném počasí. Opravdu to rychle tuhne.

Deska nám trvala od prvního kopnutí do vylití přesně měsíc a den, takže si myslím, že to docela šlo :) Byli jsme po tom měsíci zničení, ale šťastní! Náš první společný velký úspech a první etapa stavby za námi. :-)

Hodně zdaru všem svépomocníkům při realizaci desky. Jsem ráda že jsme se do toho nakonec pustili sami jen s jedním zedníkem, který nám předával zkušenosti, co a jak a dávali jsme mu 30 tis. za práci. Myslím, že jsme i tak hodně ušetřili, oproti tomu, když jsem nechávala nacenit desku firmou. Takových dobrých minimálně 100 tis. doma.  PS: Nebojte se a jděte do toho! Také jsme se báli, ale nakonec se to vše zvládlo a bylo to v pohodě! Nic hrozného! A tady je spoustu dobrých článků se zkušenostmi, za které všem moc děkuji! :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
základová deska
160 000 Kč
kadibouda
1 000 Kč
plechová garáž
8 000 Kč
Celkem169 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Baruluk (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama