Jednovrstvé zdění s Lambdou YQ – úsporná výstavba úsporného domu

Autor: Xella (6 příspěvků)
30. 5. 2016
0 komentářů
Jednovrstvé zdění s Lambdou YQ  – úsporná výstavba úsporného domu
Komerční
Je zateplení nutností, nebo existují i nová a efektivnější řešení? Se systémem Ytong postavíte v krátkém čase úsporný dům, který bez dalších nákladů bude sloužit po generace.

Zateplování je u nás nejpopulárnější cesta ke snížení energetické náročnosti a veřejnost často žije v omylu, že tím dochází k významnému zhodnocení nemovitosti. Opak je často pravdou.

Projekt zateplení fasády by měl kromě jiného zohlednit polohu rosného bodu, bohužel to při realizaci bývá výjimkou. Pod fasádou se pak usazují plísně, nehledě na krátkou životnost některých zateplovacích materiálů.

Myslete do budoucna – stavte podle norem roku 2020

Směrnice Evropské unie předpokládají do roku 2020 snížení emisí oxidu uhličitého o 20 %, což má přímý vliv na zvýšení požadavků v oblasti energetické náročnosti budov. Zvětšovat tloušťku izolačních polystyrénových nebo minerálních desek však nelze do nekonečna, proto se jako mnohem efektivnější řešení nabízí masivní zeď.

Jednovrstvým zděním bez zateplení je možné stavět budovy ve standardu roku 2020, tedy s  minimální energetickou náročností.                                     

Jednovrstvé zdění s Lambdou YQ  – úsporná výstavba úsporného domu

Výhody jednovrstvého zdění se systémem Ytong

Jednovrstvým dosáhnete hodnot pro nízkoenergetické budovy a dokonce budovy v pasivním standardu. Ytong jako jediný u nás tvoří kompletní sortiment přesných dílů včetně střechy.

Všechny díly jsou plně kompatibilní a stejného složení, minimalizujete tak riziko tepelných mostů, které vzniká v místě napojení různorodých materiálů.

Důležité je také to, že se vlastnosti materiálu nemění ani po instalování rozvodů, což přispívá k celkové těsnosti obálky domu. Dokladem tohoto faktu je zejména obliba Ytongu u pasivní výstavby.

Rodinné domy, včetně staveb prováděných svépomocí, zde splnily podmínky Blower Door testů, které hodnotí neprůvzdušnost obálky, s velkou rezervou. Pro tato řešení je navíc možné čerpat dotační programy Nová zelená úsporám.

Novinka roku 2016 – Lambda YQ!

S ohledem na nové tepelnětechnické normy Ytong svou úspěšnou řadu tepelněizolačních tvárnic doplnil o Lambdu YQ. Vyniká kombinací pevnosti, hmotnosti a tepelné vodivosti. Splňuje požadavky na lehký materiál značky P2 a se součinitelem tepelné vodivosti 0,077 je tento materiál tím nejlepším, co se pod značkou Ytong vyrábí.

Lambda YQ si zachovává stejnou jednoduchost, jakou znají zákazníci u všech prvků z Ytongu, a systémově se také přistupovalo k jejímu začlenění do celkového portfolia. Proto dalšími novinkami sortimentu jsou tepelněizolační zakládací malta a speciální lehčená omítka Ytong, které doplňují toto komplexní řešení.

Jednovrstvé zdění s Lambdou YQ  – úsporná výstavba úsporného domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací