Skladba pochozí střechy terasy, atika ....

Autor: petrx (76 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
13. 2. 2015
13 komentářů
Příspěvek stavebníka

Zdravím,

Potřeboval bych poradit se skladbou ploché střechy terasy nad garáží. Podle projektu to má vypadat podle přiloženého obrázku a mám k tomu dost nejasností :

1. Je správně aby tam pojistná hydroizolace šla pod zdivo atiky ? Neměla by se spíš ohnout nahoru na atiku až kus nad úroveň hlavní hydroizolace ?

2. Co kbybych spád nevytvářel pomocí EPS, ale tepelnou izolaci DEKPIR položil naplocho přímo na pojistnou hydroizolaci a nad tím vytvořil vypádovanou betonouvou desku ? Prostě bych raději chodil po pevném betonu.

3. Hlavní hydroizolaci ALKORPLANEM 35054 vytáhnu až nahoru na atiku. Měla by jít jen nad zdivo nebo i nad zateplovací EPS ?

4. OSB desku budu muset shora přikotvit nějakými šrouby, kterými ale proděravím tu hydroizolaci. Jak tohle řešit ?

5. Chci aby atika měla trochu výšku, ale nelíbí se mi, že na jeji vnitřní straně bude koukat hydroizolace. Jak to něčím šikovně obložit aniž bych hydroizolaci porušil ?

6. Pokud bych udělal tu dřevěnou podlahu, což není jisté, protože bangkirai je děsně drahé, tak nebylo by lepší ten ALKORPLAN ještě něčí zakrýt ? Je sice UV stabilizovaný, ale stejně bych neměl úplne dobrý pocit z hoho jak na něm mezerami mezi prkny pálí sluce. Co kbybych prostom mezi trámy prostě zasypla kačírkem 16/32. I z estatického hlediska to bude lepší než prosvítající plat. Co myslíe ?

7. Jak ukotvit kovové zábradlí k té atice. Když to budu vrat před ten titanzinkový plech tak zase poruším hydroizolaci. Dá se to pak zase nějak klempířsky utěsnit ?

Díky za jakékoliv nápady a postřehy.

Přílohy

terasa.png