Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně

Autor: Vojtákovi (1 příspěvek)
Kategorie: Kuchyň
24. 3. 2021
1 komentář
Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně
Příspěvek stavebníka
Jak jsme rekonstruovali kuchyni a obývák.

S myšlenkou rekonstrukce jsme si pohrávali delší dobu

Už dlouhou dobu jsme si doma pohrávali s myšlenkou větší rekonstrukce obýváku a jeho většího propojení s kuchyní. Věděl jsem, že mezi nimi není nosná zeď a nebylo by špatné prostor více otevřít a tyto 2 místnosti částečně propojit. Manželka mi tento nápad zprvu spíše rozmlouvala, ale i ona musela nakonec uznat, že takové řešení má mnohem více výhod, než nevýhod.

K této úpravě jsem se odhodlával dlouho - nakonec byl spouštěčem telefonát od známého truhláře, který se mi jen tak mezi řečí postěžoval, že mu zbylo kvalitní lamino v tmavě hnědé barvě a teď neví, co s ním.

Já jsem přitom zvažoval, že bych kuchyni ladil právě do kombinace tmavě hnědé a bílé, nebo krémové barvy. Když jsem materiál uviděl, tak bylo rozhodnuto - naplánovali jsme z něho kuchyň, ostrůvek mezi kuchyní a obývacím pokojem, ale taky širokou skříňku do obývacího pokoje. Původně měla být v podobném odstínu řešená i sedací souprava, ale od toho jsme nakonec upustili, aby nebyl prostor příliš tmavý.

Jdeme do toho a půl je hotovo

Musím říct, nejhorší bylo jednoznačně bourání a prach všude okolo - kdo zažil, ten moc dobře ví. Ale stavební úpravy šly poměrně rychle a za chvíli byl před námi otevřený prostor, kterého jsme se zprvu trochu zděsili, ale postupně nám připadal čím dál atraktivnější. Umístění kuchyně bylo jasné, jen jsme řešili rozmístění sedací soupravy a skříňky v obýváku, což se nakonec myslím podařilo na výbornou. Jen bych teď volil sedačku o něco větší a hlavně hlubší pro větší pohodlí více lidí. Pokud budete dávat sedačku do prostoru, pak je třeba myslet na to, že musí být celočalouněná- pro výběr se mi osvědčily srovnávače nábytku jako je třeba heureka, biano, nebo x-nabytek, přes který jsem sedačku nakonec taky koupil. Líbilo se mi, že si můžu ve filtrech zaškrtnout spoustu možností a mj. právě celočalouněné provedení. Na stropě musím zmínit podhledy s tím, že tento typ jsem vždycky chtěl- dle mého názoru vypadají opravdu fantasticky, působí luxusním dojmem, a nakonec ani nebyly tak drahé a komplikované, jak jsem původně předpokládal. Nábytek máme prozatím jen základní - rohovou sedací soupravu ve světle krémové barvě a skříňku pod televizi. Ještě sháním větší koberec s vyšším vlasem k sedačce a konferenční stolek. Už teď se nám ale bydlí v našem novém obýváku opravdu velmi dobře a jsme rádi, že jsme se nakonec k rekonstrukci odhodlali.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vojtákovi (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací