Hranaté teplovzdušné rozvody

Autor: Roman (14 příspěvků)
13. 9. 2015
0 komentářů
Dotaz

Zdravím,

řeším nyní otázku jak nejlépe napojit přívod teplého vzduchu od krbu k rekuperační jednotce a tím rozvést teplý vzduch po celém domě. Rekuperační jednotka bude cca 3 metry od krbu, takže by tam neměly být žádné velké tepelné ztráty.

Chtěl bych to řešit tak, že na vyústění čerstvého vzduchu z rekuperační jednoty bych dal rozdvojku Y s tím že od krbu by tam byl elektronicky obládaný bypass s ventilátorem, který by se spínal teplotním čidlem u krbu.

Mezi krbem a rekuperací bych chtěl táhnout přívod teplého vzduchu podhledem. Vzhledem k tomu, že se to v podhledu bude zřížit s rozvody elektriky a datovými rozvody bude nutné mít tento rozvod dobře odizolovaný. A tady je hlaví otázka. Dělají se izolované hranaté rozvody? Nikde jsen na netu nic nenašel. Případně může mě někdo navést, na vhodné řešení. V podhledu nebude až tak moc místa (cca 14 - 15cm prosotoru), proto bych raději volil hranaté rozvody.

Dále mě zajímá, zda je v tomto případě vhodné na rozvody vzduchu použít plastové flexi hadice, nebo raději vše táhnout kovovými rozvody.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama