Začátek - prosím o rady

Autor: Pavel a Janča (2 příspěvky)
Kategorie: Financování
29. 12. 2013
14 komentářů
Dotaz

Ahoj stavebnicí, našel jsem tuhle super stránku, a chtěl bych se s vámi poradit..

Plánuji si postavit domek, páč jsem zastáncem názoru proč platit nájem za věc, která není moje. Je lepší si postavit a investovat do svého.

Současná situace je taková, že jsem uplně na začátku, a přiznávám, vzhledem k mému věku čerstvých 24 let budu rád za každou radu :)..

Pozemek dostanu od rodičů, cca 1000m2....na kterém je již příprava na kanalizace, el.přípojka připavená a voda hned vedle, takže stačí jen udělat přípojku.

Má představa o domu je následující: Patrový domek, s rozměry cca 9 na 8m..Dispozice zhruba následující 1 patro kuchyň, obývací pokoj, pouze wc s umyvadlem, technická místnost, chodba se schodištěm, plus 1pokoj..

Druhé patro tři pokoje a koupelna.

Střecha sedlová, bez nějakých vikýřů, jen střešní okna. Bez balkonu. Vytápění nejspíš řešit el. kotlem + podlahové vytápění. Počítám i s komínem pro krbovou vložku v obýváků ale spíš jen jako záloha..

V technické místnosti zásobníky na vodu, ktéré budou ohřívat solary, kam chci honit vodu do podlahovek, a bojleru..

Investicí bych se chtěl vejít na 2mil. A nyní otázka na Vás..Je toto vůbec reálné?

Nyní stojím před otázkou zda zděnou stavbu, nebo dřevostavbu...

Sám se přikláním k variantě, že si nechám postavit desku, a hrubou stavbu, dřevostavby, tzn. obvodové stěny, příčky, veškeré izolace, krovy se střechou, a okna...

Zbytek bych chtěl dělat svépomocí sám, co se týká fasády, a vybavení vnitřku voda elektrika, a vše ostatní...

Prosím stavebníky, vyjádřete se k mému článku, rád bych viděl vaše projekty a potvrzení že toto je reálné..Pořád se bojím toho že 2mil je málo, což je cca strop, který dostanu od banky...Další věc dřevo nebo cihla?