1.+2. patro + strop

Autor: Ondra a Hanča (5 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
15. 11. 2014
2 komentáře
1.+2. patro + strop
Příspěvek stavebníka
Po dlouhé a usilovné práci máme zase trochu času na článek. Bohužel je to vše v jednom, ale aspoň ta finálová částka je kompletní za hrubou část stavby.

To že na stavbě bylo hodně veselých i neveselých chvílí je jasný. Velkou pochvalou pro mě bylo, když mě Pepa (zedník)  po přeměření nivelákem oznámil, že odchylka desky mezi nejvyšším a nejnižším bodem základovky je 3/4 cm. Počasí jsme letos chytli celkem skvělé. I když v ten den, kdy nám měli přijit založit první řadu, bylo celkem chladno a vlhko a zakládací malta od Heluzu NÉ a NÉ schnout, ale podařilo se a zedníci nám mohli založit.  Zbytek jsme si dělali sami za občasné pomoci kamaráda, bráchy a rodičů.

Po té co jsme objednali a přivezli nám stropní systém jsme se na to s bráchou a kamarádem vrhli a za tři dny bylo vše připraveno a rozrovnáno na lití betonu. ALE! Stala se malá chybička a soudruzi udělali někde chybu a podle rozměrů co jsme jim předali nám zapomněli objednat jeden Miako trámec na což jsme přišli až při rozrovnávání. Co čert nechtěl a ve stavebninách měli jako na potvoru jeden trámec ve skladu jako ležák a  tak nám ho dovezli jako omluvu zdarma a ještě rukou usadili přímo na místo ještě ten den.

Koše do věnců jsme si dělali samy. Třmínky  jsme si nechali naohýbat a pak '' šukačkou '' jak tomu říká kámoš (vazač pytlů) jsme je spojili s roxorem. Pak s kari sítí a trámcema. Byli jsme poučení o objednání betonu na strop, ale samozřejmě nám to nestačilo a k pumpamixu 6,25m2 jsme doobjednávali 2,25 m2 betonu :-). Ty věnce jsou prevíti a hůř se to počítá.

Reklama

Po  pár dnech vytvrdnutí a pravidelného zalívání betonu nám dovezli další cihly na 2. patro a zedníci opět mohli založit první řadu. Patro šlo rychle. To už jsem si dělal sám jen na vylití dalšího věnce jsem si pozval kamaráda. Hned druhý den jsem se vrhl na štíty, aby bylo vše připraveno na střechu, ale to až zas příště.

Náklady

Název položkyCena
patro
56 975 Kč
stropy
62 432 Kč
přízemí
152 927 Kč
Celkem272 334 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondra a Hanča (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama