Jak jsme se rozhodli stavět

Autor: Ondra a Hanča (5 příspěvků)
27. 6. 2014
0 komentářů
Jak jsme se rozhodli stavět
Příspěvek stavebníka
Po dlouhém bádání, přemýšlení a hledání bydlení, kam se spolu vrtneme po 4 letech trvalo dlouho. Hledali jsme jak byt tak barák i pozemek v našem okolí. Málem jsme šli do jednoho nového bytu, ale furt tam bylo ALE.

Měli jsme možnost zůstat u přítelčiných rodičů v baráku, kde jsme zatím do dnes, ale chtěli jsme mít svoje :-). Po večerech jsme hledali projekt, který se nám bude líbit. Když už proběhla selekce projektů, z kterých jsme si vybírali, museli bychom udělat jeden ideální, a tak po večerech jsme se snažili zkombinovat, co nejlepší řešení.

Když už jsme měli představu o našem baráčku, tak jsme museli vyřešit otázku - kde stavět? Po hledání pozemku za přijatelnou cenu v našem okolí jsme zkusili zajít na místní SÚ a poptat se na zahradu rodičů. Bylo nám řečeno, že není problém zde stavět. A tak začala naše sága se stavěním.

V prosinci jsme zašli za naším příbuzným, který může ještě kreslit projekty (důchodce) :-). Po pár schůzkách, kde jsme si ujasnili, co by jsme chtěli a ukázali náš náčrt, nám předložil předběžný projekt. Hned jsme věděli, že už nechceme jít do žádného bytu a pustíme se do stavění našeho baráčku.

Reklama

Zašli jsme za tetou přítelkyně s otázkou, zda by nám dala-prodala část pozemku, abychom měli přístup na pozemek ze zadní části. Tam problém nebyl, ale narazili jsme na souseda ING., se kterým jsme si mysleli, že nebude problém. Bohužel byl. Rodiče měli z dřívějška špatně zaměřený pozemek a natáhli si plot mezi sebou tak, aby byl přímý, ale né podle geodetů. Po pár schůzkách u souseda jsem byl natolik vytočenej, že se smlouvama o výměně pozemku a o zrušení břemene jsem šel k právničce se žádostí o zkontrolování smluv.

Bohužel mě nemile oznámila, že to nebude tak jednoduché, jak sem si myslel. Ve finále jsme měli 2x smlouvu o zrušení věcného břemene, 2x darovací smlouvu, 1x kupní smlouvu, 5x vklad na katast :-( myslel jsem že mě omyjou :-( než jsem dopátral všechny potřebné smlouvy, podklady a všechny papíry od lidí, kterých se změny pozemků týkají, tak sem měl úřadů dost. Lítání mezi právničkou, katastrem a poštou kvůli úředním podpisům s lidmaj sem měl až po krk .

Naštěstí náš projektant nám pomohl se spoustou věcí ohledně stavebního povolení a tak 29.5.2014 mi volal pán z úřadu, abych se zastavil - měl tam pro nás připravené desky pro stavebníka se STAVEBNÍM POVOLENÍM a tak po necelých 6 letech našeho společného soužití jsme mohli začít :-).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vodovodní přípojka
5 000 Kč
Pozemek
4 800 Kč
Geodeti
6 000 Kč
Přípojka ČEZ
12 500 Kč
Správní poplatek
2 500 Kč
Vklady na katastr
5 000 Kč
Právník
12 500 Kč
Projekt
33 890 Kč
Celkem82 190 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondra a Hanča (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama