Co nás vede ke stavbě domečku a svépomocí?

Autor: Ruda a Verča (2 příspěvky)
15. 11. 2013
3 komentáře
Co nás vede ke stavbě domečku a svépomocí?
Příspěvek stavebníka
Ahoj stavebnící. Já i Verča jsme oba vyrostli v paneláku, takže o domu jsme ani nějak nepřemýšleli. Když jsme ale jednou večer usínali a slyšeli jak sousedi večeří a cinkají příbory, řekli jsme si, že zde asi soukromí mít nebudeme a přišli poprvné s myšlenkou, že bychom mohli bydlet v domečku.

Zda budeme stavět nebo koupíme starší domeček a opravíme ho, jsme řešili jen pár minut. Při rekonstrukci starého je člověk přeci jen omezen a dispozice domu nikdy nebudou přesně dle jeho představ. Taky člověk může narazit na nepříjemné překvapení a rekonstrukce vyjde stejně jako stavba nového. Stavba nového domečku je pro nás velkou výzvou a budeme mít přesně to, co jsme si vysnili.

Jako první jsem hledal na netu náklady na stavbu domu svépomocí a narazil jsem na tento web. Zjistil jsem, že bezva domeček se dá postavit za podobné peníze jako by si člověk koupi byt ve větším městě.

Zda svépomocí nebo na klíč? Dát někomu ještě jednou tolik pěněz jako má hodnotu můj dům za to, že mi ho postaví? To opravdu nee :o) Budeme stavět sami (se známými) a to bungalov.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ruda a Verča
Ruda a Verča (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama