Projekt, příprava pro stavební povolení

Autor: Václav a Gabriela (7 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
26. 6. 2013
2 komentáře
Projekt, příprava pro stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Projektanta jsme sehnali od rodiny, která jeho služby už využila. Cena byla nejnižší, kterou jsme našli. S přítelem jsme byli rozhodnuti, že chceme přízemní dům - bungalov.

Již od podzimu jsme zkoušeli kreslit půdorysy, které by se nám líbili. Z mnoha nákresů jsme vybrali jeden, který jsme přizpůsobili parcele a ten jsme i představili projektantovi. Náš návrh nám pochválil, ale nějaké drobné změny jsme udělali.

Již v lednu jsem se byla zeptat na stavebním úřadě, na nějaké informace. Paní mi řekla, že dříve než přijdeme podat stavební povolení, musíme podat náš situační výkres na Magistrát města Olomouce, na Odbor koncepce a rozvoje. Vysvětlila to tím, že je to speciálně u naší parcely, která je koncová a tento odbor se musí vyjádřit k umístění RD na parcele.

Tento požadavek jsme předem řekli našemu projektantovy, který s již vyhotoveným náčrtem situačky zašel na tento odbor. Asi po dvou týdnech nám projekt zamítli - pro nedodržení silniční čáry (projektant říkal, že si usazení RD obhájí-neobhajil:-().

Reklama

Poté jsme museli náš projekt poupravit tak, aby vyhovoval. Moc možností jsme neměli. Pozemek 931 m2 a my mohli stavět cca na 300 m2 a ještě jsme museli mít hlavní přední část v uliční čáře. Změnu jsme vymysleli témeř hned a do tří dnů již změněný dokument projektant podával na výše zmíněný odbor. Tam mu řekli, že máme čekat na kladné vyjádření, které nám přijde poštou. Proto mohl projektant již začít dělat projekt na čisto.

Projekt máme již v rukou a jelikož jsme zrovna odjížděli na dovolenou, tak jsme na projektantovi nechali i oběhávání úřadů kvůli vyjadřovačkám.

Nějaké stanoviska již máme, ale na další furt čekáme.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Energetický štítek
3 000 Kč
Měření radonu
1 800 Kč
Projektant- oběhávání úřadů
3 000 Kč
Projekt
20 000 Kč
Celkem27 800 Kč

Přílohy

Nová situace
Nový projekt
Původní projekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Václav a Gabriela
Václav a Gabriela (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama