Stavební řízení - dva roky čekání

Autor: Petr a Ilona (8 příspěvků)
6. 5. 2024
0 komentářů
Stavební řízení - dva roky čekání
Příspěvek stavebníka
Náročná dvouletá cesta za stavebním povolením.

Stavební řízení

Uff, tak tohle nám dalo pořádně zabrat, hlavně tedy manželovi, který se o běhání po úřadech primárně staral. Naštěstí nám úřady vyřídil projektant, ale to, co bylo potřeba doložit později, jsme si už řešili sami a i tak to stálo dost nervů. Zpětně jsme za to ale byli moc rádi, že jsme to nechali na projektantovi.

Dva roky čekání

Na stavební povolení jsme čekali skoro dva roky, respektive rok trvalo vyřízení komplet projektu a rok, než jsme dostali razítko. Nechci vyloženě psát, že je to vina paní, která na úřadě sedí, ale je to bohužel tak. Do toho ještě byla celosvětová pandemie a tak se všechno neuvěřitelně táhlo. Již několikrát v průběhu těch dvou let jsme si mysleli, že je povolení za rohem, ale bylo tomu právě naopak. Například po nás byla vyžadována smlouva s obcí, kterou oni psali poprvé, protože taková smlouva se běžně nevydává, ale u nás byla z nějakého neznámého důvodu potřeba. 

Takže po neuvěřitelně dlouhém dvouletém čekání jsme se konečně 23.02.2022 dočkali a mohli jsme na pozemek vyvěsit stavební povolení. Jak skvělý pocit. 

Zpětně jsme si říkali, že kdybychom se toho nebáli, mohl dům teoreticky stát i bez povolení, což se v naší obci později i dělo, ale my jsme šli oficiální cestou.

Reklama
Stavební řízení - dva roky čekáníStavební řízení - dva roky čekání

Ani rozbité auto stavbu nezhatilo

K vylepení stavebního povolení se váže ještě jedna vtipná historka. Protože nám hned druhý den ráno po vytištění kopie stavebního povolení začal bagrista kopat skrývku, chtěli jsme mít povolení raději vylepené, aby nás někdo nemohl napadnout se slovy, že kopeme neoprávněně. A tak jsem ještě brzy ráno před odjezdem do práce jela vylepit papír na stavební boudu. Po příchodu do auta, auto nešlo nastartovat a tak jsem šla pěšky k domu, kde díkybohu stálo manželovo auto, který byl zrovna pracovně mimo domov.

Stavební řízení - dva roky čekání
Reklama

Galerie

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama