Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.

Autor: Tereza Malinová (redakce) (24 příspěvků)
Kategorie: Rozvody elektřiny
30. 4. 2024
0 komentářů
Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.
Redakční článek

Investujete nemalé částky do moderních a kvalitních zdících materiálů? Nezničte následně jejich tepelně-izolační vlastnosti nevhodným postupem při osazení a fixaci elektroinstalačních krabic! Při nesprávné instalaci dochází v místě osazení krabice k ochlazování zdiva. To má za následek řadu negativních důsledků, především vzniku tepelných mostů či průvanu.

Podomítkové membránové krabice PRIMO zamezí tepelným mostům a průvanu

Měření prokazují, že při nesprávné instalaci dochází v místě osazení elektroinstalační krabice k ochlazování zdiva s jeho negativními důsledky. Sem patří především vznik tepelných mostů a průvan chladného vzduchu do místnosti. Podomítkové membránové krabice PRIMO z Thermobox řady tyto negativní vlivy eliminují a v porovnání s klasickou krabicí vykazují lepší parametry.

O nutnosti precizního usazení a fixace krabiček jsme se přesvědčili také během provádění Blower Door Testu, tedy vzduchotěsnosti domu. V případě, kdy se tímto testem odhalí netěsnosti způsobené špatnou fixací krabiček, je nutné je rozebrat a znovu utěsnit. Instalací krabic PRIMO tak lze předcházet možným komplikacím.

Přípravu hrubé elektroinstalace si snadno můžete udělat sami, nenechávejte ji na jiných. A neplaťte za ni!

Reklama

Vhodné do nízkoenergetických domů a akustických stěn

Vzhledem ke své unikátní patentované konstrukci nejsou instalační krabice PRIMO spojeny se zdivem po celém svém obvodu, ale pouze bodově. Díky fixaci nízkoexpanzní montážní pěnou lze také dosáhnout hlukového útlumu až 64 dB. Instalační krabice jsou vhodné do nízkoenergetických a pasivních domů i do akustických stěn.

Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.

Snadná a rychlá fixace nízkoexpanzní montážní pěnou

Podstatným a příjemným bonusem je již zmiňovaná fixace nízkoexpanzní montážní pěnou, kterou zvládnete i svépomocí. Vyhnete se sádrování, které se sice může zdát triviální, opak je však pravdou, zejména u vícenásobných rámečků.

Reklama

Vrtací šablona k zapůjčení

Pro vykroužení dokonalých otvorů si lze zapůjčit PRIMO vrtací šablonu s integrovanými vodováhami, díky které uděláte rychlou přípravu bez většího rozměřování. Opakovaně použitelná vrtací šablona je vhodná pro všechny druhy zdiva, jako je Ytong, cihla, vápenopísková cihla a další zdivo. Systém PRIMO vám usnadní zdlouhavý proces sádrování a boje s vodováhou.

Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.

PRIMO umožňuje také vzájemné spojování krabic. Centimetrové dorazy na omítku navíc zajistí stejné předsazení. Kryt krabice zase napomůže tomu, že po omítání zůstane vše čisté a připravené na následnou kompletaci elektroinstalace.

Reklama
Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.Rychlá a snadná příprava hrubé elektroinstalace. Bez sádrování a tepelných mostů.

Dopřejte si lepší bydlení. I přes vyšší vstupní cenu materiálu se krabice PRIMO vyplatí – ušetří čas při instalaci a zamezí tepleným mostům.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová (redakce) (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama