Začínáme

Autor: Katka a Pavel (2 příspěvky)
7. 2. 2012
0 komentářů
Začínáme
Příspěvek stavebníka
Náš pozemek, na němž chceme stavět, má tvar nepravidelného obdélníku. Přítel ho podědil po svém otci, čímž nám odpadla starost shánět kýžený pozemek. V části, kde se pozemek začíná zužovat, stojí starý roubený rodinný dům z roku 1900, který zabírá plochu asi 45m2.

Stavět budeme v nižší části pozemku. Na radu přátel jsme se spojili s projektantem, kterému jsme svěřili projekt, který nás vyšel asi na 70.000,- a nechali jsme na něm obíhání úřadů.

Už předloni jsme se snažili o srovnání terénu (rozdíl 1, 2m), ale docílili jsme jen hromady hlíny, které jsme se nezbavili, a nepodařilo se nám dosáhnout ani obrysu stavby.

První problém nastal předloni na podzim, kdy jsme řešili elektrický kabel, který se táhne přímo napříč přes pozemek. Naštěstí, protože je izolovaný, lze pod ním stavět, čímž jsme ušetřili zhruba 100.000,- které by padly na zakopání kabelu do země.

Reklama

Další problém bylo dlouhé čekání na podepsané dopisy od sousedů, na které jsme čekali pár týdnů. Když jsme je dostali, nastal další problém, a to zbourat polovinu chalupy, aby se dodržela bezpečná vzdálenost mezi stávající chalupou a místem, kde se začnou kopat základy. Pustili jsme se do toho už v pracovním týdnu, rozebrali jsme tašky ze střechy, krovy, a o víkendu dorazila část rodiny, abychom shodili dolů stěny.

Stát zůstal pouze krb a udírna. Poté přijeli z geodézie zaměřit kopání základů a vytyčit kolíky. Kopat základy nám přijel bagr a začalo se 1.7.2011.

Jen tak pro váš přehled - chtěli jsme začít na začátku dubna 2011, materiál máme nakoupený od října 2010, kdy měl Ytong velkou slevovou akci.

Reklama

Galerie

ZačínámeZačínámeZačínáme
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Katka a Pavel
Katka a Pavel (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama