Další administrativa před kopnutím do země

Autor: Zdenda (7 příspěvků)
5. 5. 2024
0 komentářů
Další administrativa před kopnutím do země
Příspěvek stavebníka

Před kopnutím do země bylo třeba vyřešit ještě několik administrativních kroků - archeology, vytyčení sítí na pozemku a nahlášení začátku stavby stavebnímu úřadu.

Ačkoliv by se zdálo, že s povolením stavby končí veškerá administrativa, není tomu tak. Možná jsme až moc poctiví, protože třeba archeology nikdo v nové zástavbě neřešil, ale zase je lepší mít vše v pořádku a klidně spát.

Archeologové

Jako první jsme nahlásili stavební záměr archeologům. Věděli jsme, že v naší oblasti toto řeší regionální muzeum, tak jsme se obrátili přímo na něj. Ihned nám poslali dohodu o archeologickém výzkumu s tím, že se jim ozveme, až budeme vědět termín skrývky.

Zároveň jsme vyplnili on-line formulář na stránkách Archeologického ústavu Akademie věd ČR, který nám nazpět poslal potvrzení o splnění oznamovací povinnosti. Do regionálního muzea jsem psala několik dní před skrývkou, nakonec se však na stavbě nikdo neukázal.

Vytyčení sítí na pozemku

Podle projektové dokumentace i stavebního povolení bylo naší povinností zajistit před zemními pracemi vytyčení sítí (voda, elektřina, plyn) na pozemku přímo od správců. Z vodáren se nám pán ozval s tím, že po pozemku vlastně nic nevede. Na elektřinu a plyn technici přijeli, ale zjistili, že se vedení nachází na okraji pozemku, už pod chodníkem, takže ho jen naznačili a vystavili protokoly o vytyčení. Tím celá akce vytyčování skončila.

Reklama

Nahlášení začátku stavby SÚ

Posledním krokem před kopnutím do země bylo nahlášení skutečného začátku stavby stavebnímu úřadu. Nikde jsem nenašla vzorový formulář, takže jsme oznámení napsali volnou formou. Obsahovalo:

  • název stavby

  • kontakt na nás jako stavebníky

  • kontakt na stavební dozor

  • identifikační údaje ze stavebního povolení

  • plánovaný začátek stavby

Poslali jsme podepsané oznámení datovou schránkou a asi stačilo. Každopádně nikdo nic nenamítal. Konečně se tedy můžeme pustit bagr na pozemek.

Galerie

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdenda (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama